Wpis z mikrobloga

Jak poprosić szefa o skrócenie godzin pracy do 6h. (nawet gdyby miało się to wiązać z obniżeniem pensji o kilka procent)
Roboty jakoś nie ma za dużo i tak se siedzę. (on niekoniecznie o tym wie xd)
Dodam, że pracuję na umowię o pracę. Praca biurowa.
#praca #pytanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fifth_Element: ty chcesz sobie strzelić w stopę? xD
To jest januszex czy jakaś normalna firma? jak januszex to nawet nie próbuj bo się źle skończy.
Jak jakieś korpo to się poprostu nie zgodzą. Ewentualnie możesz próbować podczas rozmów rocznych, ale to bardzo ciężki temat
  • Odpowiedz
@Fifth_Element: "Szefie, chciałbym poruszyć temat mojego obecnego harmonogramu pracy. Zauważyłem, że przez ostatni czas nie mam tak dużo zadań do wykonania i często czuję się mało wykorzystywany podczas pełnego ośmiogodzinnego dnia pracy.

Zastanawiałem się, czy moglibyśmy rozważyć skrócenie mojego czasu pracy do 6 godzin dziennie. Oczywiście rozumiem, że taka zmiana mogłaby wiązać się z obniżeniem mojej pensji o kilka procent, ale jestem otwarty na tę możliwość. W ten sposób mógłbym
  • Odpowiedz
@Fifth_Element: Wypraszam sobie. To profesjonalny tekst napisany przez osobę z wieloletnim doświadczeniem. Ta osoba ma czas pisać takie teksty bo chatgpt zabrało jej pracę ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz