Wpis z mikrobloga

"[porównanie posiadania dzieci do ich ruchania] to jak najbardziej poprawne porównanie, gdyż jedno i drugie polega na wyrządzaniu krzywdy. Wręcz należy rzec, że to pierwsze jest gorsze, gdyż jak wiadomo bez rozmnażania to drugie nie mogłoby mieć miejsca."

~ wielka księga maksym tagu #antynatalizm , anno domini 2023
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@kopawdupeswiniom: @SuperTimor435 Wybaczcie ale ja nie będę merytorycznie nikogo przekonywać że popełniam mniejsze zło gwałcąc dziecko niż gdy zakładam rodzinę. Z pewnymi absurdami się nie dyskutuje tylko wyśmiewa ale jak chcecie sobie tutaj argumentować ciągami przyczynowo-skutkowymi że nie mam racji to proszę bardzo.
  • Odpowiedz
@garrincha94

Potrafię, tylko nie chcę, nie mam ochoty i nie widzę sensu, ja to sobie po prostu wyśmiewam. Nawet nie wchodzę w żadną dyskusję, zacytowałem tylko myśl antynatalistyczną z tagu a już widzę jakieś wyzwiska

To skoro potrafisz, a przychodzisz tylko wyśmiewać się z robienia innym krzywdy to nie przychodź natalistyczny szkodniku. Nikt Ci nie każe przychodzić tu podbijać swojego ego. Właśnie zrobiłeś z siebie żałosną kreaturę, gratuluję.
  • Odpowiedz