Aktywne Wpisy

Czy do zakupu Renault Megane trzeba okazać oblany test na IQ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#polskiedrogi #drogi #renaultmegane
#polskiedrogi #drogi #renaultmegane

matigala +18
Wydałem dzisiaj 400usd na świnie z onlyfans
#przegryw
#przegryw
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Zależy mi na wygodzie użytkowania - sluchawki będą używane 5-6h dziennie z okularami, więc muszą być wygodne.
btw warto doplacic 400 zl do SONY XM5 w porownaniu do XM4?
1) BOSE QC45 (Bose QuietComfort SE)
2) BOSE 700
3) Sony WH1000 XM4
4) Sony WH1000 XM5
#sluchawki #bose #sony #audio #pracait #programista15k
@spec_IT: nie
z tych podanych to xm4 bym bral ale to i tak przerost formy do teams. bedzie sie dobrze muzyki sluchalo :)
niestety wygoda to rzecz bardzo subiektywna
edit. w sumie to sprawdz recenzje do polaczen glosowych... bo tylko do muzyki
Stoję przed takim samym zakupem jak ty, to teamsów i żeby mi różową wyciszyło jak śpiewa przed kompem.
Soniaki mają ponoć najlepsze ANC, jeśli chodzi o mikrofon to XM5 konkurują z Apple AirPods Max.
Nie wiem czy XM4 mają taki sam FastCharge, przydatne podczas długich calli.
Tutaj Klawiter pokazują fajnie odszumianie podczas rozmów - https://www.youtube.com/watch?v=XWtz7dNJ_kY
A tutaj troche bardziej nerdowa recenzja -
@gawciiu: Kupiłem niedawno XM5 i muszę Cię zmartwić. NC nie wycina ludzkiego głosu samo z siebie xD, potrzeba dodatkowo puścić jakąś muzykę, żeby tego nie słyszeć i wtedy działa dobrze. Na samym NC bez żadnego dźwięku, słychać bardzo dobrze kogoś rozmawiającego obok Ciebie.
Poza tym XM5 nie ma AptX, czego się nie spodziewałem, bo poprzednie modele wspierały.
Może jeszcze za krótko je posiadam na ostateczne wnioski, ale wydają się naprawdę dobrym sprzętem. Dużo szybciej przełączają się między NC/ambient niż XM3, a przykładanie dłoni do słuchawki żeby slyszeć otoczenie ad-hoc działa natychmiastowo w przeciwieństwie do
Właśnie słyszałem że z pudełka brzmią mocno średnio, ale da sie to fajnie wykręcić.
A pytanie - jak ustawisz EQ np. z appki na telefonie to ustawienia zapisują się w pamięci słuchawek ? Czy na każdym urządzeniu będą brzmieć inaczej ?
@spec_IT: wygodne słuchawki do tak długiego siedzenia w nich to tylko otwarte konstrukcje. Ale jak pytasz o ANC to znaczy, że otwarte nie wchodzą w grę. Zatem potrzeba coś naprawdę dużego. JEdnak i tak nie będzie tej wygody co przy otwartych.