Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +390
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1591
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Mary and Max
Mary to dziewczynka z Australii, która potrzebuje przyjaciela, więc na chybił trafił wybiera adres w Nowym Yorku na który wysyła list z czekoladowym batonem. List otrzymuje Max, mężczyzna w sile wieku ale maniak czekolady, więc postanawia odpisać i tak rozwija się przyjaźń po piórze przez następne lata a my poznajemy losy tych bohaterów. Czy kiedyś się spotkają?
Tylko szare i brązowe kolory, zupełnie nie przystające do animacji a jednak to jeden z najpiękniejszych i najmądrzejszych filmów jakie widziałem i zostaje z widzem na długo.
Reżyseria: Adam Elliot
komedia, dramat, animacja
IMDb: 8.1/10
https://www.imdb.com/title/tt0091474/
https://upflix.pl/film/zobacz/mary-max-2009
źródło: max
Pobierz@WLADCA_MALP: nie ma różnicy, płakupłaku jest takie samo.
weźmy np. więź miedzy ludziem a ufokiem, E.T.
kolega jak miał 10 lat, tez płakał gdy ET wracal do domu. xD
( ͡° ͜ʖ ͡°)