Aktywne Wpisy
Matheo780 +62
Auto pędzące 150km/h władowało się pod kombajn. Całe szczęście heder znajdował się tak jak powinno być, czyli na wózku. Wina kierowcy jest dość ewidentna, ale czy kombajnista uniknie nieprzyjemności prawnych? Nie jestem tego niestety pewien.
Otóż kombajn na zdjęciu to John Deere T660 (6 klawiszy). Jego szerokość nawet ze zdemontowanym hederem to ok. 3,8m. Ogólnie po drodze poruszać można się pojazdami <3m, natomiast po uzyskaniu specjalnego zezwolenia czasowego na przejazd od starosty możliwy jest przejazd pojazdem < 3,5m.
Ten kombajn obydwie te szerokości przekracza, więc obawiam się, że niestety, ale kombajnista może mieć problemy i tak.
I
Otóż kombajn na zdjęciu to John Deere T660 (6 klawiszy). Jego szerokość nawet ze zdemontowanym hederem to ok. 3,8m. Ogólnie po drodze poruszać można się pojazdami <3m, natomiast po uzyskaniu specjalnego zezwolenia czasowego na przejazd od starosty możliwy jest przejazd pojazdem < 3,5m.
Ten kombajn obydwie te szerokości przekracza, więc obawiam się, że niestety, ale kombajnista może mieć problemy i tak.
I
erni13 +326
Mary and Max
Mary to dziewczynka z Australii, która potrzebuje przyjaciela, więc na chybił trafił wybiera adres w Nowym Yorku na który wysyła list z czekoladowym batonem. List otrzymuje Max, mężczyzna w sile wieku ale maniak czekolady, więc postanawia odpisać i tak rozwija się przyjaźń po piórze przez następne lata a my poznajemy losy tych bohaterów. Czy kiedyś się spotkają?
Tylko szare i brązowe kolory, zupełnie nie przystające do animacji a jednak to jeden z najpiękniejszych i najmądrzejszych filmów jakie widziałem i zostaje z widzem na długo.
Reżyseria: Adam Elliot
komedia, dramat, animacja
IMDb: 8.1/10
https://www.imdb.com/title/tt0091474/
https://upflix.pl/film/zobacz/mary-max-2009
@WLADCA_MALP: ty, ja tu przyjszłem z papaja beke kręcić, a nie płakupłaku robić.
thx za propozycję, zapisane bo lubię wzrusz na bajkach. xD
byle nie za mocno, mam nadzieję że to nie jest broń masowego rażenia, klasy Hachiko?
;)
@dos_badass: a to zależy czy lepiej czujesz wieź między człowiekiem a psem czy między plastelinowymi kukiełkami... Warto się przekonać.
@WLADCA_MALP: nie ma różnicy, płakupłaku jest takie samo.
weźmy np. więź miedzy ludziem a ufokiem, E.T.
kolega jak miał 10 lat, tez płakał gdy ET wracal do domu. xD
( ͡° ͜ʖ ͡°)