Wpis z mikrobloga

@R_O_T_T_E_N: gdzies widzialem wywiad z nia, ze wylala se fala "hejtu", bo nie jest podobna do postaci z gry. I wtedy oczami wyobrazni widzialem dialog mistrza Walaszka.
-A jestes podobna?
-Nie no tego nie powiedzialam XD
  • Odpowiedz
  • 1140
@pilkarskiswir: Pod względem gry aktorskiej bardzo fajnie odwzorowała postać. Cieszy mnie też trend że nie wpycha się już do seriali czy filmów samych pięknych ludzi.
  • Odpowiedz
Cieszy mnie też trend że nie wpycha się już do seriali czy filmów samych pięknych ludzi.

@dqdq1: Fakt, to jest plus, ale jeszcze większym plusem by było, jakby po prostu starali się odwzorować jak najwierniej wygląd danej postaci. Jeśli ktoś jest przystojnym blondynem w książce, niech taki będzie też aktor w adaptacji filmowej. Jeśli ktoś jest parchatym grubasem w grze, niech tak go odwzorują w serialu. Tylko tyle i aż
  • Odpowiedz
@rolnik_wykopowy: Bez przesady, adaptacja nie musi trzymać się kurczowo tekstu źródłowego - patrz "Łowca androidów" czy "Tron we krwi". Jako fan gry (przeszedłem chyba z 5 razy) byłem zadowolony- postacie są wiarygodne, mają takie same rozterki. Fajnie że rozbudowali postać Joela, w grze był bardziej płaską postacią.
  • Odpowiedz
@R_O_T_T_E_N wygląd nie odzwierciedla oryginalnej postaci ale jej gra wszystko rekompensuje. Bardzo przyjemnie się ją oglądało, super naturalna i wiarygodna postać jej wyszła
  • Odpowiedz
  • 42
@pilkarskiswir: To idealna aktorka do tej roli, tak jak Pedro do roli Joela. Obroniła się.

Wątpliwości co do tego od poczatku nie miałem, bo jako Lady Mormont z Gry o Tron od razu mnie kupiła.

A w TLOU wreszcie nastolatkę grała osoba która faktycznie jak nastolatka wygląda, mimo że już nastolatką nie jest. Przy dobrej charakteryzacji wiarygodnie wypadnie w drugim sezonie
  • Odpowiedz