Aktywne Wpisy

maikeleleq +55
Chłop se w góry jedzie śmiechu warte
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
harrame +882
prosze panstwa, konrad berkowicz zesral sie o to, ze burmistrz miasta ma w swoim biurze flage swojego miasta.
#bekazkonfederacji
#bekazkonfederacji
źródło: obraz
Pobierz

Jestem vatowcem, wykonywałam usługę dla kobiety na ryczałcie. Uparła się, że co ja robię, że po co jej wystawiłam fakturę z VATem, przecież ona jest na ryczałcie i mam jej wystawić fakturę bez VAT, czyli równe 2000zł, a nie 2000zł netto + vat
Powiedziałam jej, że wg mojej wiedzy jako vatowiec nie mogę jej wystawić faktury bez vat, a ona się ze mną kłóci, że tak i że co ja odwalam xD
#vat #przedsiebiorstwo #firma #dzialalnoscgospodarcza #dg #biznes
W tej samej branży mogą działać legalnie firmy z VAT lub bez VAT. W zależności od tego komu świadczysz usługi jesteś bardziej lub mniej konkurencyjny. Jeśli taka firma nie przekroczy progu rocznego przychodu 200k to jej działalność jest legalna.
@slabyslabek: a mnie nie rozbawiła bo wiem że zdarzają się takie nieporozumienia. I wynikają one z pewnych niedomówień z pogranicza wyłudzenia. Baby się nie dogadały i tyle.
Kupując usługę nie wiem jaką ktoś ma konstrukcję prawną swojej działalności, nie interesuje mnie to. Interesuje mnie natomiast cena końcowa usługi razem z vatem