Aktywne Wpisy

WielkiNos +164
Mireczki potrzebna wasza pomoc. #p0lka po menopauzie sprowadziła do Polski na 3 miesiące oszusta materialnego z Nigerii, którego urząd wydalił z kraju, bo najwidoczniej jedno spojrzenie na nich i wiadomo, że to nie ma żadnego związku z miłością, ale kobieta za nim tęskni i zbiera na jego bilet.
Dołożycie?
#pomagajzwykopem #mokebe #imigranci #przypadkowymurzyn #milosc
Dołożycie?
#pomagajzwykopem #mokebe #imigranci #przypadkowymurzyn #milosc
źródło: temp_file2109979782380570407
Pobierz
Caracas +163
Mój dobry kolega (w sumie przyjaciel), który dostał od rodziców mieszkanie na studiach bez kredytu + jego obecna żona to samo.
Nigdy nic nie wynajmował a na studiach utrzymywali go rodzice.
W prezencie ślubnym dostali od rodziców działkę, którą potem sprzedali za 160k mówi mi, że powinienem w końcu spłacić ten kredyt hipoteczny na dom (po 10 latach spłacone 65%) i zacząć inwestować w nieruchomości jak on bo to łatwe i zacząć
Nigdy nic nie wynajmował a na studiach utrzymywali go rodzice.
W prezencie ślubnym dostali od rodziców działkę, którą potem sprzedali za 160k mówi mi, że powinienem w końcu spłacić ten kredyt hipoteczny na dom (po 10 latach spłacone 65%) i zacząć inwestować w nieruchomości jak on bo to łatwe i zacząć

Jestem vatowcem, wykonywałam usługę dla kobiety na ryczałcie. Uparła się, że co ja robię, że po co jej wystawiłam fakturę z VATem, przecież ona jest na ryczałcie i mam jej wystawić fakturę bez VAT, czyli równe 2000zł, a nie 2000zł netto + vat
Powiedziałam jej, że wg mojej wiedzy jako vatowiec nie mogę jej wystawić faktury bez vat, a ona się ze mną kłóci, że tak i że co ja odwalam xD
#vat #przedsiebiorstwo #firma #dzialalnoscgospodarcza #dg #biznes
50% ludzi myśli że ryczałt ma coś wspólnego z VATem
@JoeGlodomor a no xD
Wydaje mi sie ze nie mozesz wystawic faktry bez vat
jedno z drugim nie ma wspólnego
@mlody_czyzyk23 Masz wystawic z VATem, spór może być o to czy wystawić 2000 netto + VAT czy 2000 brutto juz z VATem
No nie do końca. Przedstawiając ofertę komuś zawsze podajemy cene brutto, chyba że mamy pewność że oferta jest skierowana tylko do firm, wtedy możemy netto. Należy na to uważać. @mlody_czyzyk23