Wpis z mikrobloga

Tak sobie czytam różne artykułu i doszedłem do wniosku, że tym razem media próbują straszyć społeczeństwo Konfederacją wmawiając, że po wyborach będzie współpracować z PiSem. Do jakich niegodziwości jeszcze te łże-media posuną się, żeby spróbować uratować wizerunek tzw. licencjonowanej opozycji, która sama nie potrafi zawalczyć o głosy wyborców?

#polityka #konfederacja #sondaz #bekazlewactwa #bekazpisu
Pobierz
źródło: 89caaf4d23a2f3ba27ff6b9c9299745e6dc6c50664ce566d993b11a9b010b248
  • 79
Ugrupowanie które jest najbardziej krytyczne wobec PiSu, najrzadziej głosuje podobnie jak PiS

@L3stko: ale jak już głosuje/działa to tak, żeby uprzykrzyć życie obywatelom w sprawach społecznych/obyczajowych, jak poparcie przez cały klub wniosku do Trybunału Przyłębskiej o uwalenie aborcji.

Chcesz mi zatem powiedzieć, że

ale nie wybieraj sobie pojedynczych argumentów, tam zdaje się coś więcej napisałem.
a co ma Bąkiewicz do Konfederacji?

@L3stko: w jaki sposób został prezesem stow. Marsz Niepodłegłości jeśli nie ma żadnego związku z konfą?

Kto w ogóle stworzył MN? ONR i blood&honour w 2009r, później BH wypadło ale weszła MW. Potem powstał RN w składzie ONR MW i chyba trzeci. Teraz RN jest częścią konfy. Jakim cudem Bąkiewicz został prezesem skoro nie ma z nimi nic wspólnego?
@L3stko: po pierwsze możliwość aborcji jest tylko teoretyczna, żaden lekarz nie zaryzykuje swojej kariery i pójścia do więzienia, bo pisowki prokurator oceniający czy była zasadna będzie miał akurat zły dzień. Po drugie nie napisałem, że było jakieś głosowanie. Napisałem, że udało im się to w tym wypadku nie poprzez głosowanie ale poprzez złożenie wniosku do TK
o uwalenie aborcji.

@Lipathor: kolejny.... Aborcja w Polsce nadal jest legalna.

ale nie wybieraj sobie pojedynczych argumentów, tam zdaje się coś więcej napisałem.

PiS i Konfederacja mają podobne podejście do jednej kwestii - aborcji. I na tej podstawie wymyśliliście sobie jakoby koalicję. Ale jak Lewica co chwila przepycha PiSowi szkodliwe ustawy to "i sleep". To właśnie Wybiórcza wybrała sobie pojedynczy argument.
@L3stko: bo każdy im pamieta głosowanie w sprawie aborcji i pokazali wtedy jakimi są wolnościowcami? Tfu na ryj mordercom z krwia na rekach.

@cybulion: xD bo przy aborcji wcale nie zabija się ludzkiego organizmu rozwijającego się w macicy i wcale nie leje się krew.
Poza tym ile kobiet zmarło przez ustawę antyaborcyjną, a ile przez to, że nie zostali przyjęci do szpitala, bo pierwszeństwo mieli covidowcy? Statystyki mówią, że tych
@Czill23: aborcja jest normalnie przeprowadzana. Nic się w tym względzie nie zmieniło, no może poza tym że nie wykonuje się aborcji w związku z podejrzeniem wady płodu. Natomiast są inne przesłanki, które uprawniają do przeprowadzenia terminacji płodu.
@L3stko przecież konfa to sprzymierzeńcy pisu i w kluczowych momentach idą ramię w ramię xddd

@depcioo: jakie były te "kluczowe momenty"? Czy chodzi o kluczowe momenty, gdy "opozycja" razem z PiSem przegłosowywała kolejne ustawy, które przyczyniały się do zwiększenia inflacji?
@L3stko: ahahaha tak jak cały ten POPIS. Jak to istnieje to jest jedna wielka zagadka. PO która przeszła z bycia pseudo konserwatywnej do ostrolewicowej i PiS który jest pseudo konserwatywny ale tak na prawde to ostra lewica mafijna. Kto głosuje na Hołownie i na PSL. Nie jestem sobie wstanie wyobrazić nikogo innego niż starego schorowanego dziadka z demencją raz na kilka lat wyjdzie z domu i pójdzie zagłosować (na PSL). Tak
@L3stko: ale jak już głosuje/działa to tak, żeby uprzykrzyć życie obywatelom w sprawach społecznych/obyczajowych, jak poparcie przez cały klub wniosku do Trybunału Przyłębskiej o uwalenie aborcji.

@Lipathor: a możesz podać jeszcze jakieś przykłady uprzykrzania życia obywatelom w sprawach społeczno/obyczajowych oprócz ustawy antyaborcyjnej? Opisz w jaki sposób uprzykrzyli ci życie.
próbują straszyć społeczeństwo Konfederacją wmawiając, że po wyborach będzie współpracować z PiSem.

@L3stko: i bardzo #!$%@? dobrze ze strasza XD to absulotnie najgorsza rzecz jaka może sie wydarzyć w kraju od czasu wejścia III rzeszy w II RP @Wokawonsky katolicki zamordyzm, masowe rozdanictwo, tępa propaganda rodem PRL, oglupianie spoleczenstwa z ambon, szczucie na mniejszosci i #!$%@? calkowicie sądów XD
@mayek:i to wszystko? Myślałem, że mają tajny plan wprowadzenia państwa wyznaniowego, gdzie każdy musi chodzić do kościoła w niedzielę, a po pracy zabijać niewiernych ( ͡° ͜ʖ ͡°) jakoś mnie nie dziwi, że konserwatyści głosują przeciwko aborcji, mając na uwadze to, że podczas tego zabiegu zabijany jest ludzki organizm, któremu nadają godność człowieka. To twój katotaliban?
ABORCJA ABORCJA ABORCJA!!!!!1!!11!

@tomo1111: Ok, rozumiem że ten temat nie jest dla Ciebie ważny. Ważna jest zatem zapewne gospodarka. Być może wiesz, że mamy bardzo kiepskie wskaźniki demograficzne. Mamy też jedno z najostrzejszych praw antyaborcyjnych. Czy te dwie sprawy się łączą? Sądzę że tak.
Skoro więc gospodarka jest ważna, proszę o informację jak mamy się rozwijać jeśli nie będzie komu pracować, a rzesza emerytów będzie stale rosnąć? Na migrantów też nie
@tomo1111: @Wokawonsky Jeszcze raz bo chyba nie zrozumieliście: popierali karanie więzieniem za informowanie o możliwości wykonania aborcji.
To tak jakby była kara więzienia za informowanie że nożem można zabić człowieka.