Wpis z mikrobloga

#srebro myślicie że to dobry pomysł jak kogoś nie stać na złoto kupować monety srebrne a potem je sprzedać i wymienić na 1oz złota?
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@LJBW603 jakie historyczne? dukat itp? no wiesz za filharmonika 1/10 płaciłem 920zl. dukata tak tanio nie kupię. chociaż chyba dukat ma więcej złota.
  • Odpowiedz
@susuke15 ja za dukata (3,44 g zlota) wczoraj płaciłem bodazje 1070zl co wychodziło koło 315zl/g
teraz myślę że będę kupował częściej tavexowe sztabki 1g (tez kolo 315/g) bo mają fajna cenę jak na te wagi

• Odpowiedz
  • 1
@LJBW603 na minus że nie czuć złota :( ale tak to fajne. wkładasz do portfela i masz na awaryjna sytuację. ja płaciłem 270zl za kartę. była promocja że cena sprzedaży była taka sama jak cena kupna. prawda @TavexPL ? grałem na giełdzie ale to więcej nerwów itp. wolę mieć w ręce metal ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡
  • Odpowiedz
  • 1
@LJBW603 nie wiem ja przez nową stronę mało już na wykopie bywam. ja od nich do tej pory kupowałem tylko te karty a tak metale lokacyjne( gdzie jestem na czarnej liście bo nie opłaciłem kilka zakupów) i ostatnio kupiłem z złotododomu.pl
  • Odpowiedz
@damienbudzik: @LJBW603 Kupiłem bodajże w 2019 1/10 oz złota ale to taka malutka monetka. Ze złota mam za to dużo pierścionków, obrączek, sygnetów więc dałem sobie spokój ze złotem i przerzuciłem się na srebro. A teraz zaciekawiliście mnie tymi historycznymi monetami.
  • Odpowiedz