Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rmweb: zgadzam się że jedna lista to nieporozumienie. Nie będe głosował na listę z razemkami, bo komunistów uważam za prawie tak samo szkodliwych kleszczy jak pisiorów. Głosowanie na gnojów z PSLu za ich bohaterską obronę pedo-papy też widzi mi się średnio.
  • Odpowiedz
  • 0
@thorgoth: masz swoje zdanie i ja to szanuję. Zgadzamy się w tym, że jedna lista to nieporozumienie. Nie rozumiem tylko kto popiera pomysł tej całej jednej listy, bo podobno z sondaży wynika, że większość to popiera, ale to, czego Tusk nie chce widzieć, to tego, że 30% (nie pamiętam dokładnie) nie popiera i chyba zakłada, że oni i tak zagłosują albo przynajmniej wstrzymają się od głosowania, ale może się przeliczyć.
  • Odpowiedz
@rmweb Czym kierowałeś się myśląc żeby na przekór konserwom z PO zagłosować na konserwy z PiS'u?
Jedna lista to głupi pomysł i mam nadzieję, że jej nie będzie, ale gdyby już miała być to prędzej bym przebolał miękką konserwę z PO niż turbokatolików z PiS'u.
  • Odpowiedz
  • 0
@Lutekcjusz: Wieloma czynnikami: (1) Nie lubię Tuska bardziej niż Kaczyńskiego (2) PO to jest konserwatywny liberalizm, a to oznacza, że jest połączeniem neoliberalnej ekonomii z konserwatyzmem w kwestiach społecznych, czyli teza, że PiS to miększe konserwy wcale nie jest oczywista, zwłaszcza że Tusk jest bezwzględnym populistą i już to wyraźniej zaznaczył, że jak nie będzie jednej listy to on normalnie i tak zrobi jedną listę na zasadzie, że ukradnie innym
  • Odpowiedz