USA w posiadaniu ponad 2000 samolotów F16 i ponad 1000 F15 nie może nam dać kilkunastu za podarowane migi na Ukraine ale nie martwmy się pierwsze koreańskie samoloty szkolno-treningowe trafią już w tym roku do nas nieuzbrojone i bez zabezpieczenia logistycznego ponieważ to są pierwsze egzemplarze które mają służyć do szkolenia pilotów a nie do walki xD #ukraina #rosja
@EarpMIToR: Po prostu ufamy naszemu sojusznikowi, że w razie potrzeby wyśle swoje wojska do pomocy. Dodatkowo te migi już były od dawna skazane na kasacje (mówiło się o roku 2025 gdzie miały iść na złom) więc jeśli można choć trochę osłabić Rosjan teraz to może lepiej dać sprzęt UA by walczyła z nimi na swoim terytorium. Rosja teraz nie ma zbytnio sił by atakować inne kraje zwłaszcza NATO (no chyba,
@rezydenttomek: ja to się bardziej Niemiec obawiam ???? czarny koń haha był taki klub we Władysławowie kiedyś pamiętam że rozmawiałem z jakąś fajną laską obudziłem się rano na chodniku bez telefonu kuźwa prawdziwy czarny koń .
@EarpMIToR: i myslisz, ze jakby sie rosja #!$%@? teraz na terytorium NATO to by to cos dalo? Czy jednak caly swiat mialby #!$%@? jakby Rosja i USA wziely sie na powaznie w wojowanie
Nie potrzebujemy tych maszyn obecnie i jeszcze dlugo nie bedziemy. Jakby przyszlo co do czego to dostaniemy
@EarpMIToR: Wykopki to najchętniej własne matki by oddali na Ukrainę też XD
@SkomplikowanaBudowaCepa @KupujacKarmeDlaKotaNieMajacKota Z takim podejściem to ja w ogóle nie wiem po co nam w ogóle wojsko zawodowe i po co je utrzymujemy bo i tak jak na razie nam się nie przydaje bo nic nie robi. A jak są jakieś akcje typu kontrola granicy to wysyłają WOT xD Po co Pis kupuje czołgi i tak
ale nie martwmy się pierwsze koreańskie samoloty szkolno-treningowe trafią już w tym roku do nas nieuzbrojone i bez zabezpieczenia logistycznego ponieważ to są pierwsze egzemplarze które mają służyć do szkolenia pilotów a nie do walki xD
#ukraina #rosja
@jestemniemam: Powiedz mi: po co my mamy sprzęt bojowy? Do czego ma on służyć?
Nie potrzebujemy tych maszyn obecnie i jeszcze dlugo nie bedziemy. Jakby przyszlo co do czego to dostaniemy
@SkomplikowanaBudowaCepa @KupujacKarmeDlaKotaNieMajacKota Z takim podejściem to ja w ogóle nie wiem po co nam w ogóle wojsko zawodowe i po co je utrzymujemy bo i tak jak na razie nam się nie przydaje bo nic nie robi. A jak są jakieś akcje typu kontrola granicy to wysyłają WOT xD Po co Pis kupuje czołgi i tak