Aktywne Wpisy

vieniasn +30
przyszedł kolejny model zatyczek testowy i jak nie będzie ucho boleć aż tak szybko i nie będą wypadać to super bo wygłuszenie mają bardzo dobre
źródło: 1000048075
Pobierz
JakDorobic_com +35
Halo, halo, przyszła pora na piątkowe #rozdajo świąteczne! Do zdobycia jest karta podarunkowa Allegro o wartości 100 zł!
A zasady są bardzo proste:
• Daj plusika.
• Napisz w komentarzu, jaki jest Twój wymarzony prezent świąteczny, a odpowiedź uzasadnij.
A zasady są bardzo proste:
• Daj plusika.
• Napisz w komentarzu, jaki jest Twój wymarzony prezent świąteczny, a odpowiedź uzasadnij.
źródło: Wykop-konkurs-swieta
Pobierz

Dostaje taki bład. Miałem dysk z Linuxem i po jakimś czasie podłączułem do komputera inny dysk z Windowsem w celu sprawdzenia czy działa. Dysk działal no i wylaczylem koputer. Nastepnie podlaczyłem dysk z linuxem i uruchomił sie ale z jakims bledem(bylo to jakis czas temu wiec nie pamietam) wiec postanowilem zainstalowac ponownie. Nie pamietam czy instalacja zatrzymala sie ale od tamtej pory dostaje blad ktory napisalem powyzej. W BIOSie dysku jakby nie bylo. Macie jakis sposob?
#windows #linux #it #komputery #informatyka
Sprawdź w innym kompie czy jest widoczny
Jeśli da się z niego odczytywać dane na jakimś kompie czy coś i nie martwisz się, że deadnie do końca, to polecam zrobić pełną kopię dd rescue (w sensie używałem tego do płyt porysowanych xD), w razie jeśli dysk np. restartuje się, ale działa, to on wznawia pracę.
Jeśli oczywiście jest widziany w komputerze. Jeśli nie
sudo dmesg -w
Podpinasz po USB i wrzucasz tutaj co się pojawia. Wtedy dowiemy się czy:
- W ogóle system wykrywa podpięcie
Nie musisz mieć adaptera, ale moim zdaniem najlepiej, bo możesz podpiąć dysk i się dowiedzieć od razu jakie są błędy, a nie przepatrywać logi. Ale możesz wrzucić, to w wolnej chwili sprawdzę
Czyli odpalasz system z dysku A, i patrzysz czy coś w ogóle wykryje z dysku B