Wpis z mikrobloga

#naukajezykow
Hej mircy. Macie jakieś sprawdzone apki z fiszkami? Najlepiej w miarę darmowe xD
Nie siada mi Duolingo, potrzebuję klasycznych prostych fiszek bez udziwnień.
Chciałbym doszlifować/przypomnieć sobie angielskie słownictwo, bo czuję, że trochę z nich gdzieś wypadło mi z głowy z braku praktyki (6-8k słówek) oraz zrobić sobie bazę (po ~1000 podstawowych słówek) pod język #hiszpanski i #rosyjski, gdyż w tym roku będę się obracał po rosyjsko- i hiszpańskojęzycznych krajach, więc takie podstawy dawałyby jakąś bazę do nauki na miejscu na żywca.

Potrzebuję czegoś do prostego zakuwania słówek. Czasy, gramatykę, etc mam zamiar poogarniać z książek.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HansLanda88: @w0jmar: no i ściągnąłem ankidroid. Da się skonfigurować to jakoś tak, żeby słówka, które zaznaczę jako "łatwe" w ogóle wypadały z listy i już mi się nie pokazywały, a słówka, które oznaczę jako "dobre" powtarzały mi się dopiero w ciągu kilku dni?
Czy znane mi słówka muszę usuwać ręcznie?

Lecę sobie angielski, no i większość słów jest mi doskonale znanych, ale po drodze pojawiają się czasem jakieś,
  • Odpowiedz
@Prawak_Fikolarz_Borys_Jelcyn_Drugi: tu masz sprawdzone do hiszpańskiego

W sumie nie wiem jak to wygląda na androidzie, ale musisz wejść w opcje konkretnego decku i tam uzupełniasz sekcję new cards.

W polu learning steps pierwsza wartość jest dla again i możesz zostawić 1m (albo zmienić na 1d i wtedy nieznane dostaniesz następnego dnia). Kolejne są już dla good i możesz ustawić sobie dowolną ilość kroków oraz interwały pomiędzy nimi, chociaż najlepiej jak
  • Odpowiedz