Wpis z mikrobloga

Rosja miała ZNACZNIE lepsze powody żeby interweniować na Ukrainie niż USA w Afganistanie, lub USA (i Polska) w Iraku, lub NATO w Libii, lub NATO w Jugosławii, lub jeszcze różne inne przykłady. Takie są fakty.

Nie mam dużych oczekiwań w stosunku do ukrofilskich botów ale i tak ich głupota i podwójne standardy moralne nie przestają zaskakiwać.
#wojna #ukraina #rosja #4konserwy
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Rosja miała ZNACZNIE lepsze powody

@FerdynandMagellan: powody:
Ruda żelaza - Ukraina ma znaczne złoża rudy żelaza, a także rudy metali takich jak miedź, cynk i ołów. Główne złoża znajdują się w Krymskim Zagłębiu Manganowym i na Północnym Kaukazie.

Węgiel - Ukraina posiada jedne z największych zasobów węgla kamiennego w Europie. Główne złoża znajdują się na
  • Odpowiedz
@ogotai: dodajmy, że to nie NATO się rozszerza, tylko zwiększa się liczba państw, które wyzwoliły się spod rosyjskiego buta. Ta wyimaginowana strefa wpływów rosji, to nic innego jak chęć podbicia i podporządkowania sobie kolejnych narodów. Przy tym oferta cywilizacyjna rosji to hiv, alkoholizm, sranie w drewnianych budach, korupcja, przestępczość i zacofanie (chyba niczego nie pominąłem).
  • Odpowiedz
  • 2
@uziel to truizm, nie bez powodu Putin zażądał cofnięcia strefy wpływów NATO do stanu sprzed przystąpienia Polski do sojuszu. Op najwyraźniej udaje, że to nie miało miejsca.
  • Odpowiedz
@FerdynandMagellan: ale od dawna jest zgodność, że interwencja w Iraku i Afganistanie były bezpodstawne. Z resztą, co to za rynsztokowa logika "skoro jeden ziomek pobił drugiego, to ja mogę pobić trzeciego".
  • Odpowiedz
Jakby Putin miał jakieś sensowne casus belli to by je wygłosił przed inwazją, ale że k---a nie miał to bredzi że walczy z nazistami i homokomando na Ukrainie.
  • Odpowiedz
Argument z NATO jest o tyle śmieszny, że przez ostatni rok Ukraina de facto wstąpiła do NATO. Integracja ze strukturami państw sojuszu, szkolenia żołnierzy, dane wywiadowcze, z pewnością integracja struktur i procedur, dostawy sprzętu, doradztwo. Generalnie zostaje tylko podpisać dokumenty
  • Odpowiedz
Przypominam że NATO to jest sojusz zawiązany STRICTE przeciwko Rosji,

@FerdynandMagellan:
Nic dziwnego że się mylisz skoro bazujesz na złych zalozeniach. Po pierwsze NATO bylo wymierzone w ZSRR. Rosja jest zaledwie pierdem tego czym był związek radziecki. A po drugie w 2001r po atakach terrorystycznych na USA istniała realna szansa na wejście Rosji do NATO po tym jak ta zadeklarowała wsparcie USA w walce z terroryzmem. Urzędnicy krążyli w ta
  • Odpowiedz