Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Disscord93: No sorry, jeśli taki Pezet jest w tym bajzlu i stara się trzymać barierki, to rzeczywiście rapy umarły. Zresztą nie wiem czy akurat on nie jednym z ojców chrzestnych dzisiejszych disco-polo raperów ;D
  • Odpowiedz
@arinkao jak słyszę tych YouTubeowych rapsow to mnie załamka dopada. Nic poza autotunem nie ma. Ani talentu ani słów. Kiedyś były festiwale hip hopu na których przesiewa o ziarno od plewu, teraz idzie wszystko poprawić komputerowo.
Mój ulubiony freestyle battle z OSTR który zakończył karierę adeptów zanim ja zaczęli ( ͡º ͜ʖ͡º)

Wklejam link bo inaczej nie działa ¯_(ツ)_/¯ https://youtu.be/Z2NEc8KicAg
  • Odpowiedz
  • 1
@Dlugi_1111: Film niedostępny wkleiłeś. Ciekawa jestem czy istnieje jeszcze jakieś podziemie w Krakowie, Wawie itp. gdzie prawdziwi raperzy robią freestyle. Boję się że jeśli tak to różowe bambi ich zrzuca ze sceny, włącza auto-tune i nawija o paznokciach albo nie wiem o czym, iphonach ;)
  • Odpowiedz
  • 1
@Fandolores: Gdzie jest ten wywiad? Muszę poszukać.
A weź, po prostu ku...wa to jest jakaś idiokratyczna rewolucja ()

Robią co chcą, zwykle źle, gównianie do potegi, odrzucają wszystko co szło w dobrym kierunku i tadam, jak w rewolucji kulturalnej w Chinach, dosłownie ten sam schemat. Jak to się skończyło każdy może się dowiedzieć, niedobrze.
I nie tyczy się to tylko muzyki tylko każdej
  • Odpowiedz
@arinkao u mnie działa. Sprawdź freestyle battle Giżycko 2004 z OSTR.
Są jeszcze takie festiwale ale mało popularne. Przegrywają z mainstreamem i gwiazdami z YouTube których wykonanie różni się mocno od tego studyjnego. Lepszych tekstów niż o paznokciach nie usłyszysz dzisiaj bo o czym ma dzisiejsza młodzież śpiewać? O biedzie z lat 90/00 której nie znają? Tamte teksty były prawdziwe o życiu jakie my znamy tak samo jak kapele rockowe z
  • Odpowiedz
  • 4
Sentino

@Fandolores: Sentino srentino, robi jakiś pastisz pod blokiem, oczywiście auto-tune bo nie umie śpiewać i nawija że walczy z systemem bo ma to genach, a w następnej przyśpiewce że kupuje Balenciaga a nie wieśniackiego Adidasa.
Ha Tfu, no po prostu cyrk z małpami.
  • Odpowiedz
  • 2
@ShadyTalezz: Nic co napisałeś do mnie nie trafia i podtrzymuje to że są zwyczajnie zepsuci i słabi.
To nie jest rap.
Na szczęście wykonawcy z innych krajów to kumają i jest nadal czego słuchać. Jakoś nie robią każdego utworu na auto-tune. Wiesz czemu? Bo nie są disco-polowcami bez słuchu, mają jakiś gust i reprezentują wyższy poziom.

Znalazłam utwór dla Ciebie xD. Spodoba Ci się: Zaczyna się od 3:40
arinkao - @ShadyTalezz: Nic co napisałeś do mnie nie trafia i podtrzymuje to że są zw...
  • Odpowiedz
@arinkao Już abstrahujac od tego co piszesz to warto wspomnieć, że nie tylko muzyka jest łatwo dostępna do robienia przez laików, ale rap ma chyba najmniejsza barierę przebicia. Darmowe bity, szybka nauka autotune i już jesteś "raperem". Youtuberzy rapują, z tym nie mam problemu bo zwykle ktoś im pomaga wiec masteing jest okej, ale teksty i ich udawane życie totalnie nie przemawia. Jakiś mr polska co fafluni, nie potrafi mówić poprawna
  • Odpowiedz
  • 4
Już abstrahujac od tego co piszesz to warto wspomnieć, że nie tylko muzyka jest łatwo dostępna do robienia przez laików, ale rap ma chyba najmniejsza barierę przebicia. Darmowe bity, szybka nauka autotune i już jesteś "raperem". Youtuberzy rapują, z tym nie mam problemu bo zwykle ktoś im pomaga wiec masteing jest okej, ale teksty i ich udawane życie totalnie nie przemawia. Jakiś mr polska co fafluni, nie potrafi mówić poprawna polszczyzną, a
  • Odpowiedz
@arinkao: dalej jest dobry rap po prostu masz słuchasz kakofonii co ci podsunie eska albo playlista top polska od spotify, a to ze jest mnóstwo gowna to nic dziwnego rap w 2023 jest bardziej jak pop niż sam pop i dosłownie każdy może to nagrywać bo dzięki narzędziom nie trzeba mieć ani głosu ani dykcji ani skilli tylko papę dla kogoś żeby to skleił w całość
  • Odpowiedz