Wpis z mikrobloga

Do osób, które grają w #hogwartslegacy
Jak oceniacie grę? Podoba Wam się? Podzielcie się przemyśleniami po pierwszych dniach rozgrywki!

Jak dla jest ok, ale spodziewałam się czegoś lepszego...
- Krótkie misje/mega krótkie lekcje + jak dla mnie trochę słabo to wygląda fabularnie (mam nadzieję, że dalsze misje będą nieco bardziej rozbudowane)
- Trochę mało interakcji z innymi uczniami... Liczyłam na to, że będzie można rozwiązywać zagadki przy pomocy kolegów/koleżanek, a tu wiekszosc zadań muszę wykonywać sama i trochę nudno :(
- Dziwne nagrody za wykonaniu zadania (latam 20/30 min po jaskiniach, zabijam jakieś upiory/żołnierzy i dostaję szalik/sweter/peleryne)
- Pustki w sklepach
- Bardzo mało eliksirów, straszna bieda...
- Brak możliwości romansowania :( Boli mnie fakt, że nie mogę umówić się z Sebastianem...
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arielx mialas zbyt wysokie oczekiwania. HL to klasyczny przykład ubigry z mapą zawalona znajdzkami. Mi tam się podoba, ale jednoczesnie traktuje tę grę jako wstęp do czegoś większego w przyszłości. Z tak dobrymi recenzjami i dobra sprzedażą można liczyć, że WB sypnie gruby hajs studiu na drugą część, a wtedy dostaniemy o wiele więcej niż wymieniłeś w swoim wpisie.
  • Odpowiedz
@Arielx: Na + całkiem dobrze napisane dialogi imo, eksploruje się spoko, zagadki raczej proste ale całkiem przyjemne mimo to. Te ,,lekcje" to imo najgorsza część wchodzisz klikasz spella i wychodzisz, brakuje jakichś pogadanek jak to było w filmach. No i mnie najbardziej boli że po 8h dalej nie mam jakiegoś konia żeby sobie polatać po mapce i pozwiedzać muszę cisnąć główną linię fabularną żeby eksplorować bo dalej nie mam podstawowych
  • Odpowiedz