Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +93
Przyszła pora na nowe #rozdajo, a przy okazji rozstrzygnięcie ważnej, acz kontrowersyjnej kwestii:
Ustalmy to ostatecznie. Kto powinien płacić na pierwszej randce? Zawsze mężczyzna? Osoba, która zapraszała? Może jednak powinno się podzielić pół na pół? A może to jednak kobieta powinna płacić? Macie związane z tym ciekawe anegdoty z własnego życia? Czekamy na wasze kreatywne odpowiedzi w komentarzu.
Zwycięży oczywiście najciekawsza odpowiedź. Zwycięzca otrzyma od nas voucher do Allegro o wartości
Ustalmy to ostatecznie. Kto powinien płacić na pierwszej randce? Zawsze mężczyzna? Osoba, która zapraszała? Może jednak powinno się podzielić pół na pół? A może to jednak kobieta powinna płacić? Macie związane z tym ciekawe anegdoty z własnego życia? Czekamy na wasze kreatywne odpowiedzi w komentarzu.
Zwycięży oczywiście najciekawsza odpowiedź. Zwycięzca otrzyma od nas voucher do Allegro o wartości
źródło: rozdajo wykop
Pobierz
smieszek321 +77
To OKI to jest praktycznie likwidacja podatku belki a ludzie narzekają, że nie obniżyli go XD
Mam powiedzmy 1mln i zarobię te 20% w ciągu roku (bijąc indeks sp500 oczywiście bo jeśli nie to kup etf na sp500 i nie interesuj się giełdą)
Aktualnie:
podatek od 200000 * 0.19 = 38000zł
Propozycja
Mam powiedzmy 1mln i zarobię te 20% w ciągu roku (bijąc indeks sp500 oczywiście bo jeśli nie to kup etf na sp500 i nie interesuj się giełdą)
Aktualnie:
podatek od 200000 * 0.19 = 38000zł
Propozycja

#zarobki #praca #pracbaza #zalesie
@Ciortas: Skoro nie przestrzega wypłacania wynagrodzenia za wykonaną pracę oficjalnie, to czemu ma przestrzegać inne aspekty prawa pracy?
Nigdy w życiu, znajomy spróbował, naciął się i potrafił na UOP robić po 16-18 godzin dziennie, bo przecież "pod stołem więcej zarobisz hehe" XD Dobrze, że s--------ł szybciej niż tam był, p------ł ich do PIP po
@Mortimer_Gothic: co to za bzdury. Dziwne, że w Niemczech jakoś się da. A koszty pracy są bardzo podobne. Takie tłumaczenie Januszerki żeby dymać pracowników.
@Ciortas: Wydajność minimalna a reszta tylko kiedy szef patrzy
Wszystko też zależy od zawodu, jakie jest ryzyko wypadku w pracy, jakie zdrowie ma się samemu. Czy często się chodzi na zwolnienie lekarskie.
Przy kwocie pod stołem jest też takie ryzyko że gdy janusz wie
Rób co chcesz. Pamiętaj tylko, że jak będziesz chciał wziąć kredyt, to zdolność policzą od oficjalnej kwoty, to samo chorobowe dostaniesz od oficjalnej, urlop to samo. No i najważniejsze to to, że on Ci nie musi tej kwoty pod stołem wypłacać w całości. To zwykły bat na Ciebie i jak nie będziesz zapierniczał jak pies, to Ci będzie ucinał 5%, 10% albo więcej. I nic mu nie zrobisz, poza
@WiesniakzPowolania: dlatego ze w Niemczech nie ma z-------o ZUSu i tyle nieuczciwej konkurencji. W Polsce jak szukasz np. warsztatu samochodowego, to nie wiesz czy ta firma wymieni ci akumulator na nowy, czy na jakis ze zlomu. Opinie ma pozytywne, bo przed serwisem auto nie dzialalo a po serwisie dziala - a gdy przestanie dzialac po pol roku,