Aktywne Wpisy
Ernest_ +83

Pawci0o +19
Tyle lat tworzenia nowego silnika source 2, wielki budżet na stworzenie czegoś naprawdę dobrego, zapowiadającego się na godną konkurencje dla silnika np. unreal engine 5, z którego dobrodziejstw korzysta nawet Fortnite <3 i jedyne co dostaniemy nowego w nowym counter strike 2 to smoki, tickrate i odświeżenie graficzne starych map, no nie powiem niezły skok na hajs, wielka szkoda, bo jako gracz który spędził tysiące godzin w csgo: link do starego wpisu

#zarobki #praca #pracbaza #zalesie
w sensie zawsze oferowali Ci pracę z pełną wypłatą na konto?
@Ciortas: żadne, bo nawet nie rozpatruje takich ofert.
I w dzisiejszych czasach wszystko oficjalnie przelewem na konto, bo będziesz chciał kupić coś droższego, to skarbówka się zainteresuje. Albo kredytu nie dostaniesz na dom.
no niestety i to w większości były warsztaty o dobrej opinii klientów, bo jak warsztat przyżydzi na mechanikach to może dać mniejsze ceny na usługi i klienci będą zadowoleni, prezes warsztatu też tylko mechanik niekoniecznie...
@Damasweger: jak to taka żyła złota to dlaczego nie otwierasz warsztatu ? będziesz miliardere
Nie do końca. To bardziej z tego, że szef ma dużo gotówki, bo zarabia na lewo.
Nie no, januszerka straszna. Podwinie ci sie noga, stracisz zdrowie i co? Dostaniesz 80% minimalnej, bo tyle oficjalnie zarabiales? Nie dziekuje.
@Ciortas: Skoro nie przestrzega wypłacania wynagrodzenia za wykonaną pracę oficjalnie, to czemu ma przestrzegać inne aspekty prawa pracy?
Nigdy w życiu, znajomy spróbował, naciął się i potrafił na UOP robić po 16-18 godzin dziennie, bo przecież "pod stołem więcej zarobisz hehe" XD Dobrze, że #!$%@?ł szybciej niż tam był, #!$%@?ł ich do PIP po pierwszej
@Mortimer_Gothic: co to za bzdury. Dziwne, że w Niemczech jakoś się da. A koszty pracy są bardzo podobne. Takie tłumaczenie Januszerki żeby dymać pracowników.
@Ciortas: Wydajność minimalna a reszta tylko kiedy szef patrzy
Wszystko też zależy od zawodu, jakie jest ryzyko wypadku w pracy, jakie zdrowie ma się samemu. Czy często się chodzi na zwolnienie lekarskie.
Przy kwocie pod stołem jest też takie ryzyko że gdy janusz wie że
Rób co chcesz. Pamiętaj tylko, że jak będziesz chciał wziąć kredyt, to zdolność policzą od oficjalnej kwoty, to samo chorobowe dostaniesz od oficjalnej, urlop to samo. No i najważniejsze to to, że on Ci nie musi tej kwoty pod stołem wypłacać w całości. To zwykły bat na Ciebie i jak nie będziesz zapierniczał jak pies, to Ci będzie ucinał 5%, 10% albo więcej. I nic mu nie zrobisz, poza odejściem.
@WiesniakzPowolania: dlatego ze w Niemczech nie ma #!$%@? ZUSu i tyle nieuczciwej konkurencji. W Polsce jak szukasz np. warsztatu samochodowego, to nie wiesz czy ta firma wymieni ci akumulator na nowy, czy na jakis ze zlomu. Opinie ma pozytywne, bo przed serwisem auto nie dzialalo a po serwisie dziala - a gdy przestanie dzialac po pol roku, to
No to nic tylko zakładać warsztaty i być ustawionym do końca życia jak taka żyła i popyt przewyższa podaż.
W tym kraju nigdy nie będzie dobrze jeśli ludzie nie zrozumieją, że najbardziej to ich rucha państwo i to dlatego są ceny z kosmosu i kombinowanie z umowami.
@Mortimer_Gothic: To może ty szukasz takich warsztatów. W mojej okolicy są dwa, z których korzystam naprzemiennie zależnie od terminów jakie mają. W ani jednym nie spotkałem sie z choćby zająknięciem " a może chce pan bez faktury to będzie taniej". Ani słowa. Na wszystko jest kwit- zlecenie,
@Ciortas: nie mogą po prostu na B2B zatrudniać?