Wpis z mikrobloga

244 911 + 38 = 244 949

To i ja się dołączę :). Bazunia jak ta lala, średnie tętno 119BPM to nawet nie wiem czy to już baza, czy jeszcze spacer :). Córka wczoraj się żywo zainteresowała tematem trenażera, bo akurat Rouvy odpaliłem na telewizorze w salonie, to chciałem pokazać dla Niej sprinta, nie zdążyłem do 1000W, bo łańcuch spadł... no i mam swoje 1x10. Polecicie jakiś konkretny chaincatcher? najlepiej, żeby z dwóch stron zabezpieczał.

#stacjonarnyrownik #szosa #teambaza

Skrypt
Pobierz
źródło: Screenshot_20230203-081801-459
  • 5
@maciup88: kup NW, bez tego nawet z chain catcherem będzie Ci spadał. Samo sprzęgło nie rozwiąże problemu, bo głównym problmem nie jest tutaj napięcie a to, że zwykły blat nie potrafi tak mocno chwycić łańcucha. @TypowyXD polecił Garbaruka i STONE, ja mam Garbaruka i nigdy mi nie spadł łańcuch (napęd 1x12).

Ja przez jakiś czas używałem łapacza jak poniżej, ale nawet on po spiłowaniu go żeby był weższy potrafił jakimś cudem
Pobierz
źródło: prowadnica-lancucha-cloud-perform-ch-ex-fd
@maciup88: nie będzie git, bo miałem dokładnie taki sam (plastikowy, dzieli się na dwie części - nie widać tego na zdjęciu - przez co można zmniejszyć jego szerokość zwyczajnie go piłując). Mimo że zrobiłem aby był bardzo wąski i bardzo nisko to łańcuch raz na jakiś czas potrafił znależć drogę do carbonowej ramy, bo tam zazwyczaj mi spadał...