Wpis z mikrobloga

#gotowanie #gotujzwykopem #kiciochpyta #sery #gastronomia #niewiemjaktootagowac #kuchnia
@MG78 @PANROBERTMAKŁOWICZ @iinniznąjacysięnakuchni @a__s @m__b @wykop

Ej,

Mirabelki i Mircy Wy moi kochani. Naszło mnie przemyślenie podczas jedzenia holloumi. Dlaczego ten Borzy dar z niebios ,w kształcie kosteczki podczas jedzenia, przekrajania łamie się na pół w płaszczyźnie poprzecznej? Zawsze jak kroję ten ser to można jego kawałki z wręcz łatwością przełamać jeszcze na pół wzdłuż linii poprzecznej. To jakiś efekt zagniatania podczas produkcji?

Dodałem Pana Białkowa, bo ze względu na nazwisko uważam go za autoryteta w tej dziedzinie zaraz obok Pana Mcłowicza, a resztę proszę o wypromowanie tego wpisu bo uważam, że to ważne pytanie, na które potrzebujemy odpowiedzi. Odłóżmy chociaż na chwilę sprawy o wypok 2.0 i proszę o wypromowanie tego pytania. To ważne.

Dziękuję i życzę smacznej kawusi i sera holloumi
Pobierz slabyslabek - #gotowanie #gotujzwykopem #kiciochpyta #sery #gastronomia #niewiemjakto...
źródło: temp_file.png5280417394106810167
  • 8