ja, najbardziej brakuje mi nagrywania rozmów, max. 100 połączeń w historii połączeń, brak zatrzymywania wideo w trakcie nagrywania i wznawiania, wiele płatnych aplikacji, trochę utrudnione przesyłanie danych na PC (choć ogarnąłem to programem 3uTools), reklamy na fejsbuku przy scrollowaniu praktycznie tablica reklam (nie wiem jak w androidzie ale podejrzewam że da się to jakoś ogarnąć)
@SpeaRRR: ja generalnie co roku zmieniam swój główny telefon raz android raz iPhone i to czego najbardziej brakuje mi w iPhonie: - podrzędnej klawiatury typu gboard, - dialer pozwala tylko wybierać numer, nie podpowiada numerów które już masz zapisane, nie wyszukuje kontaktów, generalnie słaby, - informacje na temat nieznanych numerów które dzwonią, filtr spamu itd - na androidzie działa to super, na iPhonie nie ma nic, - nie ma przeglądarki internetowej która pozwala
@BooB: kilka opcji z minusów to niestety ale gowno prawda bo można to spokojnie ogarnąć :) nie m czasu się rozpisywać ale może ktoś Ci pomoże to ogarnąć ;) poza powiadomieniami
@BooB: w ios też wystarczy wpisać DNS w ustawieniach ale używam apki nextdns bo wszystko sama konfiguruje plus szybszy dostęp jak chcę czasem wyłączyć DNS bo coś mi blokuje zbyt agresywnie
@SpeaRRR: brak słownika polskiego, to ze wpisujac numer nie wyswietlaja mi sie podpowiedzi czy mam juz ten numer. Mimo ze jest ustawiony dns i adguard to mam wrazenie ze działa jakos gorzej niz na androidzie. Brak globalnego gestu wstecz i trzeba sie przestawić z tym. I jednak brak maka odbiera sporo przyjemności z synchronizacją z kompem, bo korzystaja z safari na iphone nie ma opcji zrobic synchronizacji z googlem. Ale
@SpeaRRR: brak przycisku wstecz, brak możliwości wyciszenia telefonu na jakiś czas, nie da się ustawić żeby jedna aplikacja używała wibracji a inna nie, notch to tragedia bo nie widać że ma się powiadomienia, nie ma diody powiadomień, nie ma always on display, airplay jest o wiele gorsze od chromecasta, niektóre aplikacje działają jakby gorzej, ale inne lepiej. Jakiś taki irytujący jest ten system
Czego wam najbardziej brakuje po przejściu jeżeli chodzi o funkcje telefonu? Jakie główne wady?
Zastanawiam się nad przejściem pierwszy raz na iPhone 14 pro i szukam opinii. Całe życie leciałem na androidzie.
#kichciopyta #telefony
- podrzędnej klawiatury typu gboard,
- dialer pozwala tylko wybierać numer, nie podpowiada numerów które już masz zapisane, nie wyszukuje kontaktów, generalnie słaby,
- informacje na temat nieznanych numerów które dzwonią, filtr spamu itd - na androidzie działa to super, na iPhonie nie ma nic,
- nie ma przeglądarki internetowej która pozwala
@t__r: w iPhone 14 już jest.
@SpeaRRR: nie mam iPhone, ale w iPadzie niemiłosiernie irytuje mnie brak informacji o tym jak szybko się ładuje i kiedy skończy.
@SpeaRRR: jest, typowi chodzi o fizyczny lub wirtualny przycisk
masz darmowy True Caller działający dla rozmów i smsów
na iOS wystarczy zrobić dokładnie to samo