Wpis z mikrobloga

#pytanie #wybory #platformaobywatelska #platforma

Pytanie do wszystkich osób, które spuszczają się nagle nad PO - czy potraficie wymienić jakiś jeden sukces/dobra zmianę z czasów ich kadencji xD? Tak serio xD

Ewentualnie jeden postulat, który sprawi, że po wygranych wyborach jeśli przejmą władzę to będzie lepiej :D Na razie nikt mi nie potrafił nic konstruktywnego odpowiedzieć także rzucam taki #challenge #polityka
Efeljot - #pytanie #wybory #platformaobywatelska #platforma

Pytanie do wszystkich os...

źródło: photo_66535_1625832380_big

Pobierz
  • 291
  • Odpowiedz
poza tym nepotyzm i przelewanie kasy swoim to osiągnęło poziom niespotykany. to jest system mafijny gdzie ludzie są zatrudniani za to że oddają cześć pieniędzy partii
  • Odpowiedz
czy potraficie wymienić jakiś jeden sukces/dobra zmianę z czasów ich kadencji xD? Tak serio xD

@Efeljot: mają oddane masy, piękny przykład syndromu sztokholmskiego, mi tylko tym zaimponowali.
  • Odpowiedz
@thorgoth:
o Kopaczowej wyrywającej przed szereg państw Europy Wschodniej by przyjąć uchodżców zapomniałeś?
o zarobkach rzędu 1000 zł na prowincji też ci umknęło?
o wielce "zielonej wyspie" Tuska z której każdy kto mógł spier.alał w podskokach za granicę
o wizach do Stanów które cały czas obowiązywały
o obietnicach PO by utworzyć okręgi jednomandatowe gdzie pozbierali podpisy a potem
  • Odpowiedz
@ShineLow tak wyglądała nasza polityka zagraniczna na jednym obrazku. robić tak by nie urazić ani niemieckiego kanclerza, ani głównego lokatora Kremla
złota era gospodarcza xd jak otworzyli supermarket, to ludzie się zjeżdżali z sąsiednich gmin. cały pośredniak był pod oblężeniem.
ileś kandydatów na jedno miejsce, za minimalną stawkę ZŁOTA ERA XD
@Efeljot: można by o tym pisać codziennie ale wykopy powtarzają w kółko zakodowane frazesy, nic do nich nie
huncwot_ - @ShineLow  tak wyglądała nasza polityka zagraniczna na jednym obrazku. rob...

źródło: Zrzut ekranu 2023-02-1 o 19.24.52

Pobierz
  • Odpowiedz
@MathKonfederacja: @Hlautameki - ja wiem, że teraz dyskusje na wykopie się ciężko czyta, ale odpisywałem już, że PO owszem, poprało podwyżki zaproponowane przez PiS, bo i dlaczego miałoby chronić PiS przez PRowym samobójem. Szkoda, że PiSowcy oczekują działania dla idei tylko od innych, a sami to otwarcie mogą być przeciwni zmniejszeniu subwencji czy wychodzić z inicjatywą podwyżek i żaden PiSowiec nie widzi w tym nic złego. Ostatecznie skoro to
  • Odpowiedz
@Efeljot: Przecież wbrew opinii wykopków, którzy myślą, że Orlen jest sponsorem wykopu to można byłoby spokojnie zmienić nazwę na POWykop. Jeszcze 2 najlepszy komentarz, że nic nie #!$%@?ł xD OFE, reprywatyzacja gruntów w Warszawie? Tylko te dwie afery to koszty większe niż wszystkie PiSu. Tylko to walka z wiatrakami xD
  • Odpowiedz
Jeśli chodzi o mnie to zmiana sposobu głosowan w spółdzielniach wspólnotach (głosowanie garażem), ustawa która bardzo podratowała nasze osiedle przed deweloperem-oszustem.

Jeśli chodzi o znajomych to byli w stanie prowadzić działalność gospodarczą w czasach PO, w tamtym roku 2 osoby zamknęły z bliskiego grona znajomych.
  • Odpowiedz
o wizach do Stanów które cały czas obowiązywały

@rajkru: wizy obowiązywały przez Tuska, czy było po prostu za dużo odrzucanych? Bo z tego co kojarzę, to musiało być spełnione jakieś minimum nieodrzuconych żeby można było rozpocząć proces znoszenia wiz.
  • Odpowiedz
A ta ich stabilna polityka polegała na nicnierobieniu kiedy to nasz kraj potrzebuje mnóstwa reform i przysłowiowego zaczęcia grzebania w gównie...

@rajkru: no PiS pokazuje jak dbać o kraj, nie ma co, reformy są pierwsza klasa, i w kraju dzieje się co raz lepiej, ludzie się bogacą, i w ogóle jest zajebiście, co nie? ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
ale kij tam że PiS rzuca wszystkim kłody pod nogi, szczególnie małym przedsiębiorcom, którzy utrzymują ten kraj.

Najważniejsze że na bombelki dali, nie?

@s---k: Ale ja nie jestem za pisem.
  • Odpowiedz
@Efeljot: Tego #!$%@? nigdy nie zrozumiem, dzielenie na lepszych i gorszy. A ZA PEŁO... było tak samo #!$%@?, a Polska by się lepiej rozwijała jakbyśmy wybrali 460 psów do sejmu, które nie tworzyły by nowych skomplikowanych ustaw.

A najlepsze jest że jakbyś wziął większość wskaźników gospodarczych jakie są dostępne i naniósł na wykres od 2000 to wyjdzie że rozwój jest w miarę liniowy XD uskok w 2008 będziesz widzieć i
  • Odpowiedz