Wpis z mikrobloga

#pytanie #wybory #platformaobywatelska #platforma

Pytanie do wszystkich osób, które spuszczają się nagle nad PO - czy potraficie wymienić jakiś jeden sukces/dobra zmianę z czasów ich kadencji xD? Tak serio xD

Ewentualnie jeden postulat, który sprawi, że po wygranych wyborach jeśli przejmą władzę to będzie lepiej :D Na razie nikt mi nie potrafił nic konstruktywnego odpowiedzieć także rzucam taki #challenge #polityka
Efeljot - #pytanie #wybory #platformaobywatelska #platforma

Pytanie do wszystkich os...

źródło: photo_66535_1625832380_big

Pobierz
  • 291
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

akurat przekierowanie do postów na Mirko działa, wystarczy nie klikać w post, a w puste pole z ramki do postu. Ale widzę, że nie chce Ci się nawet sprawdzić ostatnich postów, bo taki leniwy jesteś.

@s---k: kolego ty mnie nie rozumiesz. Dopiero teraz klikając na "komentarz" dostrzegłem, że przekierowuje. Wcześniej do mnie piszesz i nic.
  • Odpowiedz
oczywiście, bo lepiej pracować krócej, i narzekać jak to niską emeryturę się ma, prawda?

@s---k: o teraz możemy porozmawiać. Chodzi o to, że lepiej pracować krócej i mieć normalna emeryturę lub mieć centralnie wy...ne na ten cholerny ZUS i w ogóle nie płacić. Innymi słowy chodzić do pracy i nie płacić na ZUS i nic od nich nie chcieć. Tyle i aż tyle.
  • Odpowiedz
@Efeljot:
A) Rozdzielenie funkcji prokuratora generalnego od ministra sprawiedliwości
B) Włączenie większej funkcji OSR (Oceny Skutków Regulacji) w procesie legislacyjnym.
C) Konsultacje społeczne standardową częścią procesu legislacyjnego

I nie jestem za PO. Ale obiektywnie patrząc ich proces legislacyjny był bardziej oparty o ocenę skutków regulacji oraz konsultacje społeczne (ekstremalny przykład to spotkanie Premiera z internautami w czasie protestów w sprawie ACTA, ale np. mieliśmy okrągły stół w sprawie ustawy o
  • Odpowiedz
Innymi słowy chodzić do pracy i nie płacić na ZUS i nic od nich nie chcieć. Tyle i aż tyle.

@zatrwazajacy: tyle I aż tyle. Tylko w Polsce to się nigdy nie stanie.

Ja też bym chciał dogłębna reformę prawa, a nie tylko dowalanie nowych składek, opłat, danin i innego gówna.

Ale nie liczę, że to się kiedykolwiek zmieni. Za stary już jestem na takie numery.
  • Odpowiedz
@Efeljot: dobry szef/kierownik/manager, trzyma wszystko w ryzach. Niby trzeba z---------ć bo szef patrzy i pilnuje żeby firma funkcjonowała poprawnie, jest stanowczy, niekiedy o-------i ale konkretny i daje możliwości do pracy wynagradza sumiennych. Nikt nie leży na paletach, każdy robi co ma zrobić a kompetentni ludzie tym sterują. Może nie rozdaje podwyżek na prawo i lewo ale nie r---------a firmy od środka. Tak było za Tuska. A za PiS? Nie musicie
  • Odpowiedz
Tylko w Polsce to się nigdy nie stanie.

@s---k: Jeeezu jaki ty jesteś karny XD Dobra, o początku hipotetycznie władza teraz doprowadza cię do ubóstwa. Co robisz? Logujesz się na wykop 2.0 XD i piszesz komentarze, "nigdy nie będzie lepiej" , "na więcej nie zasługujemy", "nie ma na co liczyć, już lepiej niech tak zostanie" i teraz pytanie. Słuchasz siebie? Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś. No jesteś karny jak
  • Odpowiedz
@zatrwazajacy: to podaj mi partię, która całkowicie obetnie socjal, uprości prawo, ograniczy bezsensowne wydawanie pieniedzy np na TVP.

I z mojej strony tyle, bo jak na razie to rzucasz samymi głupimi hasłami nie podając konkretów.
  • Odpowiedz
@Efeljot: Naprawde jest to zabawne, jak sprane łby maja tutaj ludzie.

Ja mam dokladnie takie samo spostrzezenie jak Ty, PO uwazam za jeszcze gorsze zło niz PiS, ale to wg. idiotów tutaj czyni ze mnie pisowca xD
  • Odpowiedz
uwazam za jeszcze gorsze zło niz PiS

@Dentka7: ale kij tam że PiS rzuca wszystkim kłody pod nogi, szczególnie małym przedsiębiorcom, którzy utrzymują ten kraj.

Najważniejsze że na bombelki dali, nie?
  • Odpowiedz
@Efeljot: chciałeś przykładów to je dostałeś, nie zamierzam wchodzić w dyskusję z przykla

można by dyskutować o tym w jakim % obecnie wysoka inflacja to "wina" władzy

@Efeljot: o huju złoty XDDDDD teraz już nie mam wątpliwości z czego ty ulepiony
  • Odpowiedz
I z mojej strony tyle, bo jak na razie to rzucasz samymi głupimi hasłami nie podając konkretów.

@s---k: a powiedz mi po co mają cokolwiek robić jak mają ciebie. Przecież jesteś idealnym wyborcą. Niesamowite, że nic do ciebie nie dociera, a wystarczy, że jest nie zgodne z twoim punktem widzenia i pasujesz... "z mojej strony tyle" nie zachowuj się jak rozkapryszony maminsynek co nie został wysłuchany. Jak chcesz zmian trzeba
  • Odpowiedz