Wpis z mikrobloga

#pytanie #wybory #platformaobywatelska #platforma

Pytanie do wszystkich osób, które spuszczają się nagle nad PO - czy potraficie wymienić jakiś jeden sukces/dobra zmianę z czasów ich kadencji xD? Tak serio xD

Ewentualnie jeden postulat, który sprawi, że po wygranych wyborach jeśli przejmą władzę to będzie lepiej :D Na razie nikt mi nie potrafił nic konstruktywnego odpowiedzieć także rzucam taki #challenge #polityka
Efeljot - #pytanie #wybory #platformaobywatelska #platforma

Pytanie do wszystkich os...

źródło: photo_66535_1625832380_big

Pobierz
  • 291
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Efeljot:

PiS marszałek za to stracił stołek jakby nie patrzeć

A to czasami nie chodziło o to że latał do burdelu prowadzonego przez mafię ze wschodu? A w dodatku pojawia się tam wątek posuwania małolatek.
  • Odpowiedz
Sławomir Nowak bliski znajomy Tuska przyjął łąpówki na co najmniej 7,5 mln zł i kupił sobie Land Rovera za 400 tys zł.

@ery78: No chyba nie wział za rzadów PO skoro nawet pisowcy przejmując władze go za to nie pociągneli do odpowiedzialnosaci.
  • Odpowiedz
Doskonale pamiętam, jakiego miałem w----a na końcówce ostatniej kadencji PO - to, jak gardzili ludźmi było niesamowite (chociażby odrzucenie poprawnie złożonego wniosku o referendum w temacie obniżenia wieku szkolnego do 6 roku życia). Miałem ich wtedy dość. Jednak po tym, co pis zrobił przez te ostatnie lata, to zagrywki PO wydają się prześmieszną krotochwilą. Oczywiście trzeba jasno powiedzieć, że kilka rzeczy pis zrobiło powiedzmy dobrze i sensownie, ale w obliczu wszystkich innych
  • Odpowiedz
@adrian1207:

jeden przykład pokazujący podejście tych partii do polityki - Platforma w czasie kryzysu gospodarczego obniżyła subwencje partii o 50% zabierając sobie 20mln zł, a PiS w kryzysie pandemicznym wprowadził podwyżki dla posłów.

Nie wprowadził, ale próbował wprowadzić i niestety Cię zmartwie, ale PO popierała te podwyżki dla Posłów. Dopiero w Senacie się rozmyślili. Liczba plusów jaką otrzymałeś świadczy o tym jak bardzo na Wykopie PO jest bezkrytycznie uwielbiane.
  • Odpowiedz
@Efeljot: Gospodarka: Wzrost gospodarczy i poprawa sytuacji finansowej państwa.

Infrastruktura: Rozbudowa i modernizacja infrastruktury kraju, w tym dróg, mostów i linii kolejowych.

Edukacja: Reformy w dziedzinie edukacji, w tym wprowadzenie nowych programów nauczania i inwestycje w rozwój
  • Odpowiedz
jakiś jeden sukces

@Efeljot: Potrafię wymienić wiele, ale wymienię tylko jeden "sukces": nie łamali konstytucji.
To jest coś nieosiągalnego dla obecnej władzy.
  • Odpowiedz
@Efeljot: orliki, schetynówki, autostrady, stadiony, terminal lng, wzrost gospodarczy. pis przy nich to zwykli złodzieje, co na wyrwę kradną
  • Odpowiedz
Dlaczego wyższy wiek niż kraje zachodnie w których ludzie żyją dłużej to dobra rzecz?

@bastek66: porownywanie naszego systemu do tych zachodnich nie ma za bardzo sensu

kraje zachodnie nie mialy w swoich systemach emerytalnych na utrzymaniu ludzi ktory pracowali podczas nieudanego eksperymentu gospodarczego zwanego socjalizmem realnym, ktorzy co prawda niewiele odlozyli ale za to zdobyli wiele przywilejow i dodatkow emerytalnych :)

ktos to musi nadrobic
  • Odpowiedz
@Efeljot: drastyczne zmniejszenie korupcji, niska inflacja, stabilny i zrównoważony wzrost gospodarczy.

Jednak z------i kasę z OFE i robili pałę Adolfom
  • Odpowiedz
@Efeljot: Mi wystarczy:
- wywalenie pociotków bez kompetencji z wszystkich rad nadzorczych państwowych spółek,
- zmniejszenie finansowania tuby propagandowej i zwiększenie jej bezstronności,
- wywalenie do kosza wszystkich reform sądownictwa,
- koniec sraczki legislacyjnej,
- mam też cichą nadzieję na przykładne ukaranie najbardziej zasłużonych na rzecz tego bałaganu w
  • Odpowiedz