Wpis z mikrobloga

#motocykle
Kupiłem kask, Airoh Spark rozmiar M dokładnie. No i jest chyba za ciasny. Siedziałem w nim z pół godziny, żeby go lepiej poczuć. Bez kominiarki w ogóle go nie założę, bo mi się uszy zwijają. Ciężko też wchodzi i schodzi z głowy. I zapięcie trochę się wbija w jabłko Adama. Jak poruszam na boki i góra-doł, to siedzi chyba dobrze, ale jest ucisk spory, no czuję, że to nie jest zbyt komfortowe po prostu. W sklepie przymierzałem L i M, no i L wydawał się być trochę za luźny, natomiast M trochę za ciasny. W takim wypadku powinienem brać większy, czy nie? Wydaje mi się, że to by była męczarnia na dłuższą metę. Pojadę do sklepu i przymierzę obydwa jeszcze raz.

I jeszcze jedno. Zamówiłem z 4ride ze sklepu Allegro. Orientuje się ktoś z was, czy mogę tak zakupiony towar wymienić stacjonarnie w sklepie, czy muszę odesłać?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@obuniem: Sama wielkośc przestrzeni na głowę to nie wszystko, ludzie mają różne kształty głowy, poza tym niektóre kaski mają dość wąski otwór (dla niektórych kształtów czaszki oczywiście) i np. u mnie Shoei w odpowiednim rozmiarze wnętrza da się założyć ale nie da się zdjąć, nawet przy odciąganiu na boki :-)
Szukaj innego producenta.

Gx
  • Odpowiedz
@obuniem: masz kat. A czy bierzesz 125?
W--------a sprawa, będziesz miał frajdę. Co do kasku weź większy. Na mój wielgaśny łeb musieli mi sprowadzić taki duży że go na stanie nie mieli :) A i tak nie zapinam bo czuję dyskomfort
  • Odpowiedz
  • 0
@mitchumi: Będę robił kat. A, a co do kasku to nie wiem w sumie czy jest sens go kupować teraz, bo za jakieś pół roku będę miał operację mordy i nie wiem, czy wtedy ten kask będzie pasował. Chyba się wstrzymam z kupowaniem na razie. Ten, co kupiłem teraz, to zwrócę, a kolejny kupię, jak już będzie wszystko ok.
  • Odpowiedz
@obuniem: Ja też chciałbym kupić nowy kask, bo moje obecne HJC ciśnie mnie na skroniach, ale to dopiero po pół godziny jazdy, co niestety było trudne do wykrycia na etapie kupna, ehh,
  • Odpowiedz
@ozjasz4-9: nie jest zbyt doświadczonym motocyklistą ale właśnie to że koleś kazał mi założyć ten kask i w nim łazić albo siedzieć to mi dało możliwość poczucia Jak będzie mi się w nim jeździć. Akurat ja wybrałem kask firmy Nolan. Tylko potem Było mi ciężko na niego Interkom założyć bo Nolan ma swoje i inne Trzeba się trochę namęczyć. Ostatecznie zamocowałem go na klej
  • Odpowiedz