Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +89
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
tenebrarum +2
Może macie jakieś pomysły? Wrzucam zdjęcie z dokładnymi wymiarami.
Żałuję tego zakupu, ale coś z tym trzeba dalej robić.
#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #remontujzwykopem
Opcja 1.
Zrób po "amerykańsku" czyli bez ścianki, sofa tyłem do aneksu, TV na ścianie o góry rusunku
Opcja 2.
Sofa i TV jak wyżej ale ściankę obróć w prawo o 90 stopni i zrównaj z tą pionową uzyskując dużą powierzchnię do zagospodarowania np. fajnymi szafkami itp.
Opcja 3. tę ściankę przedłużasz lub zastępujesz np. mlecznymi szybami na prowadnicach i możesz sobie odcinać aneks od salonu lub je skladać
Jeśli wymiary na rysunku są zachowane, to miałbyś problem z pociągnięciem dalej tej ścianki, bo widać, że zahaczyłaby ona o okno. Ale oczywiście możesz to okno zwęzić. Ja sam wolałbym osobną kuchnię niż aneks kuchenny, ale wiem, że jest w mniejszości, więc tą ściankę można, by
Proponuję w górnym prawym narożniku suszarkę z pralką w słupku, kibel w prawy dolny narożnik przenieść (rozważ jakąś ściankę lub niepełną ściankę żeby go zasłonić trochę od wejścia, umywalke tam gdzie kibel
@YogiYogi: Wydaje się to najlepszą opcją i wtedy ścianka nie ogranicza adaptacji pomieszczenia.
Ja bym rozważył zamurowanie wejścia do kuchni z korytarza, pociągnął trochę dalej ściankę która jest między salonem i zostawił szerokie wejście od strony okien. W miejscu wejścia z korytarza zyskujesz przestrzeń na szafę w korytarzu i zabudowę kuchni.