Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 52
@QoTheGreat: 4 helikoptery i 10 czołgów. Anglicy sobie jaja chyba robią...

@Megasuper:

Luzik arbuzik, to są tylko orzeczenia obecnie na zasadzie "my gotowi, wchodximy w to" Amerykanie sprawdzają z kim będzie się robić biznesy po wojnie, i póki co wychodzi na to że Niemcy i Francja nie dostaną za wiele xd

Blackrock już położył łapę na odbudowie ukrainy, więc tam wynik wojny już jest na wallstreet przesadzony.
  • Odpowiedz
@Seishin: to się tobie tylko tak wydaje. Myślisz skąd blackrock będzie brał sprzęt, narzędzia, maszyny do odbudowy Ukrainy a no tam gdzie jest najbliżej. Czyli Niemcy. Niemcy naprawdę produkują wszystko. I to wysokiej klasy. Od spłuczki w kiblu po maszyny specjalistyczne
  • Odpowiedz
@YouCanCallMeBillieGates: to jest pewnie dla ciebie trudne do wyjaśnienia ale dużo prościej i taniej jest coś sprowadzić od partnera z Europy który ma fabrykę blisko niż wynajmować statek i za niego zapłacić. Ten statek do tego musi przebyć cały ocean. Po przebyciu oceanu te rzeczy muszą być i tak zapakowane na ciężarówkę. A że najczęstszym miejscem dotarcia jest Hamburg/Rotterdam to zupełnie przypadek. Uwierz mi po wojnie masa sprzętu na Ukrainie
  • Odpowiedz
taniej jest coś sprowadzić od partnera z Europy który ma fabrykę blisko niż wynajmować statek i za niego zapłacić. Ten statek do tego musi przebyć cały ocean. Po przebyciu oceanu te rzeczy muszą być i tak zapakowane na ciężarówkę. A że najczęstszym miejscem dotarcia jest Hamburg/Rotterdam to zupełnie przypadek.

@Totendajnapiwo: Wow, niesamowite, opowiedz mi więcej, a teraz się zapytam, czy wiesz ile kosztuje przewóz z jakiegokolwiek portu USA do portów
  • Odpowiedz
@YouCanCallMeBillieGates: chłopie takie firmy jak caterliplar to mają fabryki w Europie. Pływam na statkach i troche widziałem tego i owego. I uwierz mi nigdzie na świecie nie spotkasz amerykańskich maszyn w portach. Wszystko to jest chińczyk albo Niemiec. Na statku nie spotkasz amerykańskich maszyn. Spotkasz albo niemieckie albo chińskie na niemieckiej licencji. Nie wiem ile Amerykanie mają swoich udziałów w niemieckich spółkach ale Niemcy to jest prawdziwie przemysłowa potega. Ale
  • Odpowiedz