Aktywne Wpisy

TheBloody +9
Pochwalę się ambiente które zamontowałem
w życiu bym nie pomyślał że będzie z tym tyle pracy, praktycznie tydzień mi zszedł
#chwalesie #samochody #motoryzacja #pokazauto
w życiu bym nie pomyślał że będzie z tym tyle pracy, praktycznie tydzień mi zszedł
#chwalesie #samochody #motoryzacja #pokazauto
źródło: image_picker_34983370-315B-4C87-9286-B58F644F9126-21379-00000503BAFF1907
Pobierz
nightmeen +235
Pamiętacie słynną latarnię we Wrocławiu, która nocą straszyła przechodniów? Roślina pokryła ją w taki sposób, że całość po zmroku przypominała przerażającą garbatą postać ze świecącymi oczami.
Ciekawe w sumie, co u niej teraz słychać...
Powiem wam, że ostatnio odwiedziłem, że tak to nazwę "Coś podobnego".
Buka, z Doliny Muminków, była to tajemnicza i samotna istota, która budziła strach i przerażenie u mieszkańców doliny. Taka właśnie Buka znajduje się w niewielkiej miejscowości Krobusz na Opolszczyźnie, ale
Ciekawe w sumie, co u niej teraz słychać...
Powiem wam, że ostatnio odwiedziłem, że tak to nazwę "Coś podobnego".
Buka, z Doliny Muminków, była to tajemnicza i samotna istota, która budziła strach i przerażenie u mieszkańców doliny. Taka właśnie Buka znajduje się w niewielkiej miejscowości Krobusz na Opolszczyźnie, ale
źródło: DSC_0879
Pobierz

@bacaa90: nie używamy tu Ź word ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@bacaa90: jak śmiesz kwestionować LEWAKU ( ͡º ͜ʖ͡º)
@bacaa90:
źródło: comment_1673372802FmBT3eU00roJ6DE6ZPgKbj.jpg
Pobierzprzykładowe źródło: https://instytutsprawobywatelskich.pl/wp-content/uploads/2020/04/Agresywno%C5%9B%C4%87-osi.pdf
Oczywiście ogólnie ten argument jest inwalidą, bo mówimy o okresie eksploatacji rzędu 25-30 lat, a w tym czasie ulica w mieście pewnie będzie przebudowana
No bo kuce to nie mają poglądów, operują na poziomie memów - dwa ogólne zdania to wszystko na co ich stać, nigdy na rozwinięcie a tym bardziej na wnikliwe i uczciwe przeanalizowanie tematu
@jeerrry: gdzie moge to zobaczyć?
@ahaw: j.w. kolega się podzielił
@hu-nows: Z całym szacunkiem ale p--------z. Właśnie ze względu na powyższe fakty, w Polsce projektuje się nawierzchnie pomijając zupełnie pojazdy pożej 3.5 tony.
@DonPablito: no to przecież napisałem, że winna droga a nie pojazd.. idź spać bo czytasz bez zrozumienia alboś pijany
https://www.gov.pl/attachment/d7ded9b0-1b73-4c62-b3c5-9eecf20daeef
W tablicy 6.1 masz sumaryczną ilość osi obliczeniowych (taka jednostka) w poszczególnych kategoriach ruchu (czyli takich kategoriach wytrzymałości). No a żeby obliczyć tę sumaryczną ilość osi obliczeniowych używasz wzoru ze strony 27, gdzie uwzględnia się tylko ciężarówki, tiry i autobusy. W tablicy 6.3 masz współczynniki które mogą dać Ci ogląd jak porównać te trzy kategorie
@DonPablito: Konfy korzystając z tego wzoru powinni wyliczyć jak na drogi wpływa wolna amerykańska w przypadku przeładowanych tirów. Zmęczenie