Aktywne Wpisy

midnight +73
Po prawie 15 latach prób, udalo mi się w końcu zawieść brata na odwyk do szpitala na detoks. Musiał być trzeźwy na izbie przyjęć, więc miał juz takie delirium, że na wózku go wiozłem, nie życzę najgorszemu wrogowi takich doświadczeń jakich doświadczyłem przez te wszystkie lata, zobaczymy co bedzie. #alkoholizm

InnyWymiar90 +40

źródło: temp_file8407237754470735332
Pobierz
#pracbaza #it #pracait #korpo
Od pewnego etapu kariery zawodowej zawsze wybierałem mniejszy zapierdzi@l i komfort pracy zamiast wyższej pensji.
Ale już jestem w takim wieku, że powinienem osiągać szczyt zarobków i odkładać na emeryturę/ przyszłość dzieci.
Ale wewnętrzny leń mówi, że teraz jest dobrze i po co zmieniać.
@bb89: mam gwarancje, że wydadzą. Dlatego odkładam na drugim subkoncie.
PS. Rok temu miałem podobną sytuację (oferta nie aż 2x ale też wysoka zmiana) i wynegocjowałem podwyżkę w obecnej firmie. Teraz dają jeszcze więcej, a ja wiem, że tyle nie dostanę tutaj.
@czuczer: Decyzję muszę podjąć do końca tygodnia, umowa czeka na stole.
W obecnej firmie świetnie mi się żyje - jak wspominałem, nie mam nikogo nad sobą, sam planuję co i kiedy i jestem rozliczany tylko z efektów.
Nie podpowiem Ci co robić, ale życzę podjęcia słusznej
@Zielone_Jabuszko_Rosnie_Sobie: Dokładnie taka zmiana by była. Jeszcze przed podjęciem decyzji pójdę do szefostwa porozmawiać o pensji. Wiem, że nie ma szans na 15k, ale 2-3k przekonałoby mnie do pozostania.
@Zielone_Jabuszko_Rosnie_Sobie: Byłem już na JDG i nie poszło mi najlepiej. Na razie nie planuję powrotu do bycia sobie sterem i okrętem.