Aktywne Wpisy

Porobiony420 +28
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Blew +89
#kpo właśnie dowiedziałem się że jeden z najbogatszych ludzi z mojej okolicy prowadzący wielką ubojnię, produkujący karmy dla psów i własne pasze, mający jakieś Aston Martiny itp, stosujący mobbing, zatrudniający bez umów, dorabiający się na Ukraińcach i karach nakładanych na własnych kierowców ciężarówek dostał 15 baniek :/

Czy ktoś w ogóle na produkcji używa INNER / OUTER JOIN przy zapytaniach?
Teoria jest wiadoma, ale jakoś nigdy nie widziałem żeby ktoś to stosował w praktyce.
źródło: comment_1673283687MqLrM6dfhgLS95fiDm1msH.jpg
Pobierzright joinainatural joinazwykły JOIN jest z automatu inner, a drugi najpopularniejszy LEFT JOIN jest OUTER - ja tez nie spotkałem sie żeby ktoś explicite pisał INNER/OUTER
@phervers: a pracujesz przy czystym SQLu czy jedziesz na ORMach? xD jak to drugie to jak nie czytasz dokumentacji to możesz nie wiedzieć czego pod spodem metoda używa
@murison: u mnie piszą, ale w sumie nie wiem po co
@TotalDisaster: kiedyś pisałem migrację przy pomocy wewnętrznego frameworka, gdzie właśnie użyłem cross joina bo tego wymagał model. Te wszystkie rodzaje joinów (poza right, bo przecież wszyscy używają left) mają zastosowanie, choć i tak inner i left to 99.9% przypadków