Wpis z mikrobloga

@ziomus0812: odpowiedź brzmi to zależy. Concerta to dziadostwo w ch00j w moim przypadku, trzyma zdecydowanie za długo, nie pozwala myśleć bo głowa pusta i cicha, dodaje anxiety mocno i często nudności daje. Medikinet lepszy, ale zauważyłem że najlepiej działa jak sie bierze kilka dni max, potem przerwa i znów. Poza tym też anxiety wywala i irytuje mnie. W sobotę mam lekarza i może się uda dostać dextroamfetamine, bo działała na
  • Odpowiedz
@nafukanyXD: to w Polsce jest dostępna dekstroamfetamina? Czy zdobywasz ją przez import docelowy?

Ja chciałem spróbować stymulanty na moją fobię społeczną i nerwicę. Sulpiryd 50mg i amisulpryd 25-50mg świetnie działały na nerwicę i fobię. Tylko problem, że z czasem działanie słabnie / zmienia się i nie jest już tak dobre. Myślałem, że może stymulanty mogłyby mi pomóc.
  • Odpowiedz
@nafukanyXD: a gdzie takie wynalazki sprzedają? Wiem, że nawet Elvanse (Vyvanse) jest zarejestrowane w Polsce, ale nie jest sprzedawane, bo producentowi nie opłaca się :/

Kilka razy próbowałem pregabalinę. W monoterapii – 150mg, w miksie z paroksetyną – 600mg, potem jeszcze z amisulprydem. Właściwie nic pozytywnego nie dawała. Przy dawce 600mg ogromna senność, brak energii, depresyjność. Mogłem spać ponad 12 godzin na dobę – wybudzałem się tylko po to, żeby
  • Odpowiedz
@nafukanyXD: spoko. A jak to jest z tymi stymulantami: działają tylko wtedy, kiedy są we krwi? Kiedy stężenie leków we krwi znacząca spada, to wtedy jest taki zjazd? Rośnie tolerancja na te leki? Czy może po 5 latach mogą tak samo mocno działać?
  • Odpowiedz
@ziomus0812: Możesz je brać kilka dni i przerwa albo w kratkę, nie trzeba brać ich codziennie żeby działały, ale faktycznie wiele ludzi stosuje je codziennie. Z tolerancją to jest tak że dopóki nie bierzesz końskich dawek to nic się nie dzieje, ale dobrze sobie zrobić przerwę raz na jakiś czas na choćby tydzień i zobaczyć jak się czujesz. Osobiście żadnych zjazdów nie miałem z adderallu.
  • Odpowiedz
@FreakingAwesome: najgorzej, ja u siebie w powiatowym też miałem takie reakcje jak na obrazku i w komentarzach powyżej, ale potem zacząłem leki wykupywać przy okazji w wojewódzkim w centrum miasta, no i tam już absolutna odwrotność. widać że są przyzwyczajeni i to dla nich absolutnie normalne
  • Odpowiedz