Aktywne Wpisy
MacronT1000 +10
#pokazmorde
Chyba już nie znajdę nikogo z takim nochalem. It's too late ( ͡° ʖ̯ ͡°)
(edit) Ej chłopaki, ale to ja bym chciał znależć kogoś z takim nochalem
Chyba już nie znajdę nikogo z takim nochalem. It's too late ( ͡° ʖ̯ ͡°)
(edit) Ej chłopaki, ale to ja bym chciał znależć kogoś z takim nochalem
rzeznikmax +380
Ogólnie temat odbudowy postępu technicznego po upadku jest bardzo ciekawy, kiedyś nawet znalazłem książkę w której autor próbował zebrać minimum umiejętności które powinien posiadać człowiek w kilku dyscyplinach by zacząć wszystko od nowa.
@omletkoleman59: @ChareimUu: @agdybytak:
Niestety nie pamiętam tytułu, ale kojarzę, że nie byłem z niej zadowolony i odpuściłem czytanie. Założenie książki było świetnie ale treść ich nie wypełniała, pewnie dlatego nie pamiętam tytułu bo nie było warto go zapamiętać.
Podejrzewam, że taka praca powinna być dziełem wielu autorów, z różnych dziedzin, którzy wiedzieli by co jest najistotniejsze, a w dodatku potrafili to skompresować do minimum. Jestem ciekaw jak gruba byłaby to pozycja i ile pokoleń trwałby powrót do obecnego stanu zupelnie od zera,
@Hrabia_Horeszko: nikt by się nie zesrał, te konstrukcje z dzisiejszą wiedzą to żadne wyzwanie. Problem stanowi po prostu koszt i sensowność takiej realizacji - kiedyś na to nie zwracano uwagi, budowano monumentalne konstrukcje latami, bez przejmowania się materiałem czy siłą roboczą.
To tak, jakbyś
Komentarz usunięty przez autora