Aktywne Wpisy
ntdc +132
mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#it #pracait
Byłem na bezrobociu w It przez ponad 8 miesięcy. Nie polecam.
Firma z której mnie "zwolniono" (b2b) była moim trzecim pracodawcą, mam ponad 9 lat komercyjnego doświadczenia (ogólnie to spokojnie ponad 11). Oficjalny powód - brak nowych projektów, oprócz mnie zwolniono jeszcze 7 innych osób, chyba wszyscy na b2b, być może miało to znaczenie.
Wysłałem w tym okresie jakieś 80-90 CV-ek (tak, wiem, są ludzie co ślą po 500/dzień gdzie popadnie, ale miałem w miarę dobre zaplecze finansowe i wolałem stawiać na jakość i dopasowanie oferty) i miałem z 10 rozmów - 2 tylko wstępno-zapoznawcze bez dalszego odzewu, 1 na której poszło mi słabo, 2 na których poszło mi średnio, 2 na których poszło mi dobrze i 3 na których poszło mi bardzo dobrze lub powiedziałbym wręcz idealnie i miałem poczucie, że za chwilę oddzwonią. Praktycznie na każdej rozmowie pytano mnie o to jaki był powód rozstania z poprzednim pracodawcą, a nawet pytania czy mogą tam zadzwonić żeby potwierdzić moją wersję (no kurde, chcecie to sobie dzwońcie, po co mnie o to pytacie XD)
#it #pracait
Byłem na bezrobociu w It przez ponad 8 miesięcy. Nie polecam.
Firma z której mnie "zwolniono" (b2b) była moim trzecim pracodawcą, mam ponad 9 lat komercyjnego doświadczenia (ogólnie to spokojnie ponad 11). Oficjalny powód - brak nowych projektów, oprócz mnie zwolniono jeszcze 7 innych osób, chyba wszyscy na b2b, być może miało to znaczenie.
Wysłałem w tym okresie jakieś 80-90 CV-ek (tak, wiem, są ludzie co ślą po 500/dzień gdzie popadnie, ale miałem w miarę dobre zaplecze finansowe i wolałem stawiać na jakość i dopasowanie oferty) i miałem z 10 rozmów - 2 tylko wstępno-zapoznawcze bez dalszego odzewu, 1 na której poszło mi słabo, 2 na których poszło mi średnio, 2 na których poszło mi dobrze i 3 na których poszło mi bardzo dobrze lub powiedziałbym wręcz idealnie i miałem poczucie, że za chwilę oddzwonią. Praktycznie na każdej rozmowie pytano mnie o to jaki był powód rozstania z poprzednim pracodawcą, a nawet pytania czy mogą tam zadzwonić żeby potwierdzić moją wersję (no kurde, chcecie to sobie dzwońcie, po co mnie o to pytacie XD)
Jeśli mielibyście kupić dwie gry, jedną z serii Pokemon (tutaj zależałoby mi na stworkach znanych z anime na Polsacie, czyli pierwszej generacji), a drugą Mario to co byście kupili?
#nintendoswitch #nintendo #pokemon
1. Pokemon lets go pikachu/eevee
2. Super Mario Bros U v Oddysey v 3D World/Bowsers Fury
@Karling: xD
@Karling: Będę trochę bucem ale bawi mnie, że wykopki jedyne poksy jakie znają to fire red xD
Te let's go pikachu to jest bezpośredni remake pokemon yellow na GB i to taki dosłowny remake bo tam zaczynałeś z pikachu i tam twój rywal dostawał eevee.
Jeśli chcesz grać sam i wolisz w pełni 3D świat, to Mario Odyssey, natomiast jeśli planujesz jakiś co-op lub bardziej odpowiadają Ci również poziomy 3D, ale w bardziej platformówkowej formie, to 3D World.
A co do Pokemonów to mimo wszystko wybrałbym najnowsze Scarlet/Violet. Tak, jest to najbrzydsza i najmniej dopracowana część, ale otwarty świat sprawia, że chyba najbardziej grywalna. Jeśli jesteś w stanie przymknąć oko na grafikę, to powinieneś
mam też odyssey, 3d word i party, wszystkie super ale deluxe najbardziej miodne, a co do poksów nie mam doświadczenia z innymi poza sword, ale gra się bardzo przyjemnie
@hubelot: masz na myśli to? https://www.youtube.com/watch?v=ZHI9Z9SAww4
Oddysey to takie Mario 64
A 3D world to dosłownie przeniesienie marianów 2D do formuły 3D.
Mario 3d world bardzo spoko w coopie na kanapie.
Polecam jeszcze Luigi Mansion 3. Bardziej mi podeszło od Maria ( ͡º ͜ʖ͡º)
Warto zaznaczyć, że Bowser's Fury to dodatkowy, bonusowy tytuł, na silniku Mario Odyssey, ale krótszy od pełnej gry.
Gdybyś brał pod uwagę multiplayer, to w Mario Odyssey, drugi gracz steruje tylko czapką Mario, więc to dość ograniczona zabawa. Natomiast w Super Mario 3D World, nawet 4 graczy jednocześnie może grać wybraną przez siebie postacią na tej samej planszy.