Wpis z mikrobloga

@ChwilowaPomaranczka: Golonka jest akurat o tyle prosta, że sam podczas gotowania możesz sobie określić na ile ma być miękka. Oczywiście można ją potem jeszcze spaprać jeśli będziesz ją źle podpiekał, ale na pierwszy raz nie próbuj uzyskać chrupiącej skórki, tylko fajnie zglazurowaną.

A co do mielonych to raczej nie byłbyś zachwycony takimi z mojego przepisu. Ja lubię gdy są nieco zbite (ale soczyste). Mimo wszystko polecam karkówkę, a nie łopatkę do
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ChwilowaPomaranczka: do mielonych dodaj musztardy, lub zmielonej gorczycy - to dla mnie must have w mielonych. Jak są zbite to może złe mięso stosujesz, wieprzowe tłuste musi być, albo za mało bułki. Można też zmieszać z tartą marchewką, lub dać cebulkę smażoną, która baardzo rozluźnia mięso