Aktywne Wpisy
szklarskaporeba +540
#korposwiat #pracbaza #big4 Młode roczniki są bardzo śmieszne. Dzisiaj '99 podszedl na open space do managera i powiedział ze albo pierwsze dwa tygodnia listopada będzie mieć wolne a potem home working do końca roku albo jutro rzuca wypowiedzenie xD. Pulsujących zawołam jutro z rozwinięciem sytuacji.
juzwos +708
Musi to więc implikować, że każdy Polak popiera zbrojne obalanie legalnych rządów oraz dyktatury.
Zdjęcie niepowiązane.
#ukraina #polska #historia
I nie był przypadkiem komunistą? Tego nie mogę doczytać.
@NoweWytyczne: Napiszę dokładnie to co wcześniej. Ukraina nie zabija rosjan bo to wcześniej zaplanowała. To rosja zaplanowała atak, a Ukraina działa w samoobronie.
@krdk: raczej nie sądzę, jakby był to myślę że przyłączyłby się raczej do rewolucji jak to robili przedstawiciele narodów Imperium Rosyjskiego, jak np. nasz Dzierżyński.
O tym mordowaniu żydów nie wiedziałem szczerze mówiąc, no ale kilka linijek dalej na wikipedii jest usprawiedliwiany więc może nie było z nim tak źle. Zresztą dla mnie i tak jest postacią nieporównywalnie lepszą, bo tak jak
Bez względu na to czy zabijany człowiek trzyma karabin czy widły.
@krdk: tylko że zabijanie w wyniku walki o władzę jest "wypadkiem przy pracy", a jak ktoś organizuje czystkę etniczną, to zabijanie jest celem samym w sobie. Chyba
@Narcyz_: Ciężko mi nazwać "wypadkiem przy pracy" zbrojne przejęcie władzy z karabinami w ręku.
Ale też tak jak pisałem, to co robili banderowcy jest znacznie gorsze. Głównie ze względu na ilość ofiar, nie motywy.
I tak, Piłsudski to #!$%@? którego poplecznicy są odpowiedzialni za zrujnowanie 2 RP przez co w 1939 Hitler ze
U nas też wali się konia pod wątpliwej jakości wyklętych, JP2, Wyszyńskiego czy Wałęse, mimo że w naszej historii było więcej takich co się przedarli do masowej świadomości.
@krdk: nie mogę się zgodzić, nadajemy na zupełnie innych falach.
Motyw jest bardzo ważny. Amerykanie zrzucili bomby atomowe, które bezpośrednio zabiły ponad 100tys osób (nie mówiąc o pozostałych zmarłych na przeróżne choroby) i nie wydaje mi się by ten czyn był gorszy od np. zamordowania 20tys. polskich oficerów w Katyniu. A nawet powiem, że puszczenie grzyba było zasadne i usprawiedliwione, a Katyń to
@Narcyz_: a co do grzyba: to była też zwykła zbrodnia, po prostu chcieli sobie przetestować broń jądrową na żywych organizmach
Ogólnie na wykopie ostatnio, często przejawia się argumentacja, że Bandera nie miał wpływu na rzez wolynska bo w tym