Aktywne Wpisy
NicolasLatifi +361
POV: jest wigilia, godziny poranne, mama gotuje potrawy na święta. Ty popijasz ciepłe kakao i...jakie gry odpalasz na PC? #gry #nostalgia #retrogaming
mirko_anonim +119
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ludzie nie zdają sobie sprawy jak to jest być singlem, samotnym mężczyzną. Widzą wesołego gościa w pracy, który stara się integrować z wszystkimi ale wraca do domu i zastanawia się czy rzucić to wszystko w cholere, zabarykadować się w domu i chlać alkohol czy jednak dać sobie jeszcze jeden kolejny rok i zobaczymy co będzie. Nie wiedzą ile prób podejmuje żeby coś zmienić a każda kolejna porażka to kolejny
Ludzie nie zdają sobie sprawy jak to jest być singlem, samotnym mężczyzną. Widzą wesołego gościa w pracy, który stara się integrować z wszystkimi ale wraca do domu i zastanawia się czy rzucić to wszystko w cholere, zabarykadować się w domu i chlać alkohol czy jednak dać sobie jeszcze jeden kolejny rok i zobaczymy co będzie. Nie wiedzą ile prób podejmuje żeby coś zmienić a każda kolejna porażka to kolejny
czy duzym #!$%@? bedzie zaakceptowane podwyzki, a potem po kilku dniach rzucenie wypowiedzeniem aby na okresie wypowiedzenia dostawac wiecej $$$? XD taka mnie rozkmina wziela, co sadzicie
#korposwiat #pracbaza #praca #pytanie #kiciochpyta
Tylko jeśli to jakieś grosze, to może lepiej odpuścić i złożyć wypowiedzenie przed podwyżką?
Nie wiem jak wyglada sytuacja u Was, ale w moim januszexie budżet na podwyżki zazwyczaj pozwala podnieść pensje zaledwie kilku osobom na raz. Dla Ciebie będzie to 1-3 miesiące dodatkowych szekli, a może ktoś
@mmenelica: absolutnie normalna sprawa. Jeśli jesteś kimś potrzebnym firmie to usiądą do negocjacji.
Nawet jak by zgodzili się wyrównać to lepiej zmienić bo tu pewnie już więcej nie dostaniesz albo dopiero za długi czas.
A tam jak na start masz tyle to masz większe szanse na podwyżkę.
LoL, skrupuły to w rozmowie z mamusią, korpo to #!$%@?ć.
Ja poleciłem kumpla w robocie, za polecenie miała być kasa, a przez to, że w międzyczasie dałem wypowiedzenie, to kasę zobaczyłem jak świnia niebo ( ͡º ͜ʖ͡º)
@mmenelica: Zdaje mi się że tak więcej ugrasz dla tych co zostaną niż nie braniem tej podwyżki
@Michail20: Po rzuceniu wypowiedzenie w poprzedniej pracy
Ja poleciłem kumpla w robocie, za polecenie miała być kasa, a przez to, że w międzyczasie dałem wypowiedzenie, to kasę zobaczyłem jak świnia niebo ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Okex: wszystko zależy od sytuacji. Nigdy nie negocjowałem stawki poza rozmową wstępną, bo w korpo zazwyczaj inaczej to wyglada. Jest proces, są określone widełki podwyżkowe i manager
@Glikol_Propylenowy zyskasz tyle że nie dostaniesz podwyżki w ogóle xD Nawet na te kilka miesięcy.
Powoli zacznij zabierać swoje rzeczy osobiste z biura.