Wpis z mikrobloga

Jakie mleko modyfikowane jest najlepsze pod względem składu ? Cena nie gra roli. Używamy od samego początku Nestle Nam Opti Pro 1 plus. Kupki są regularnie, dzidzia chętnie je pije (ma 8dni a potrafi opedzlowac 90ml) ale ciekawy jestem czy mógłbym jej bardziej uchylić nieba ;)

#dzieci #tatacontent #rodzicielstwo #ciaza #rozowepaski
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@Syncu: Pierwszy raz widze "madke" plci meskiej, kupki kupeczki kupunie, sorry wariaciczku ale jakie mleczko mleczunio to nie pomoge xD
  • Odpowiedz
Jakie mleko modyfikowane jest najlepsze pod względem składu ? Cena nie gra roli. Używamy od samego początku Nestle Nam Opti Pro 1 plus.

@Syncu: no ogólnie bardzo mi przykro ale zmiana modyfikowanego to będzie jakaś mordęga. Każde ma swój "specyficzny" smak i albo przegłodzisz dzieciaka albo nie wiem 50/50 przez jakiś czas, bo nie będzie jadł innego
  • Odpowiedz
  • 1
@Syncu: tatulku ogarnij się i uświadom sobie fakt, że mlekiem się nie żongluje według własnego widzimisię, a jedynie w konkretnych przypadkach wskazanych przez położną albo lekarza
  • Odpowiedz
@bezczelnydoberman: Mm Nie jest bardziej kaloryczne tylko jest bardziej ciężkostrawne.
Mleko kobiece zmienia swoją kaloryczność ze względu na porę dnia i nocy. To tak gwoli jasnosci.
Propsy za pół roku ściągania, kpi to najcięższy kawałek karmienia
  • Odpowiedz
@asique jutro będzie położna więc sprawdzimy czy coś się ruszyło z wagą od ostatniej wizyty. Urodziła się z wagą 3300g, zleciała na początku do 3080g a po 4 dniach od narodzin ważyła 3180g. (Jutro będzie mieć 10 dni)
  • Odpowiedz
  • 1
@Syncu: dodam tylko, że bardzo ważne są nocne karmienia jeśli chodzi o KP. Wtedy właśnie mleko jest najbardziej kaloryczne i najlepiej działa dla rozkręcenia produkcji takie karmienie. Dobrze jest też spać z dzieckiem co może dodatkowo stymulować produkcję pokarmu.
Ale generalnie nic na siłę. To musi być wasza decyzja. Po prostu to trwa. I tak jak pisały wyżej koleżanki - kp trzeba się nauczyć. Musi się nauczyć i matka i
  • Odpowiedz