Wpis z mikrobloga

#trening #sport

Zastanawiam się nad zakupem PASA DO ĆWICZEŃ BRZUCHA

Czyli coś w stylu tego EMS (elektrostymulacja mięśni).

Co o tym sądzicie?
Ktoś z tego korzysta?
Co warto kupić?
Na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Info o mnie:
- nie mam nadwagi
- staram się mieć różne aktywności fizyczne w tygodniu
- nie planuje zrobić sobie tylko tym jednym urządzeniem #brzuchboners
- chce po prostu uzupełnić mój plan treningowy o coś innego co nie wymaga aż takiej atencji i motywacji po mojej stronie.

P.S. Zdjęcie dla Atencji
#ems #sportoweswiry #mikrokoksy #cwiczenia #brzuch #pytanie #pytaniedoeksperta
Turysta10 - #trening #sport

Zastanawiam się nad zakupem PASA DO ĆWICZEŃ BRZUCHA

...

źródło: comment_1672591801RDYGeZ6TQn26YCdzFikn61.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Turysta10: niestety to nie działa. EMS nie ma opcji żeby czymś takim "przypakować"
A tutaj ktoś kto co chyba wie to i owo jak "przypakować" ocenia to "cudo" ( ͡º ͜ʖ͡º)
severh - @Turysta10: niestety to nie działa. EMS nie ma opcji żeby czymś takim "przyp...
  • Odpowiedz
@Turysta10: ja ostatnio się zastanawiałem nad zakupem takiego pasa, ale tak naprawdę jedyny produkt tego typu, który możnaby uznać za oficjalny widziałem na stronie media expert. Reszta znajdująca się na allegro to importy z chin sprzedawane przez januszy z kilkukrotną marżą, więc mam wątpliwości co do ich jakości.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@helga-von-klusken: dlaczego nic to nie daje niby? Zmusza mięsień do skurczu? Zmusza. Znaczy działa. Problemem jest tu grupa docelowa co myśli, że i tak sie c--j będzie ruszać a to magicznie zmieni ich ciało
  • Odpowiedz
@Turysta10: zastanów się przez chwilę jak miało by to działać.... a potem zastanów się czemu nie ma takich urządzeń dla innych mięśni, czemu nie możesz założyć czegoś takiego na rękach np. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Darksed: uu widzę, że merytorycznie. Mięsień pracuje >> mikrouraz >> zrasta się większy. Wszystko oczywiście w największym uproszczeniu. Jeżeli nie mam racji, a się nie upieram to bardzo proszę w dyskusji obalić moje twierdzenia czymś więcej niż "xd" oraz że jebiesz intrudera
  • Odpowiedz
  • 0
@LifeReboot no właśnie się zastanawiam i pisze do Was. Są przecież też te cwiczenia EMS I to chyba działa... Prawda?

A to działa chyba na tej samej zasadzie.

Na prawdę się na tym nie znam dlatego piszę i proszę o poradę lub linki do odpowiednich artykułów
  • Odpowiedz
@seboxtc: sam skurcz mięśnia owszem generuje napięcie mechaniczne, ale jest ono na tyle małe (ze względu na brak siły zewnętrznej), że nie dojdzie do mikrourazów. Gdyby tak było, to wystarczyłoby robić bicepsa zginając przez cały dzień ramię. Z jakichś powodów nikt tak nie robi, ciekawe czemu...
  • Odpowiedz
sam skurcz mięśnia owszem generuje napięcie mechaniczne, ale jest ono na tyle małe (ze względu na brak siły zewnętrznej), że nie dojdzie do mikrourazów. Gdyby tak było, to wystarczyłoby robić bicepsa zginając przez cały dzień ramię. Z jakichś powodów nikt tak nie robi, ciekawe czemu..

@Saprofit: OK to w jaki sposób w takim razie działają te wszystkie treningi EMS?
Myślałem, że jest to podobna zasada...
Turysta10 - > sam skurcz mięśnia owszem generuje napięcie mechaniczne, ale jest ono n...

źródło: comment_1672599144FUcMUUZ7TTroFm3NNqQEBc.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Turysta10: działają (a raczej nie działają) na tej samej zasadzie. Po prostu skurcz mięśnia jest potęgowany elektrycznie, ale poza tym, że wykonujesz jakąś aktywność, to nie ma wielkiego przełożenia na hipertrofię mięśni.
  • Odpowiedz