Wpis z mikrobloga

@Cybe: WebStorm, VisualStudio 2013, lub, jeśli nie chcesz tak zajebistego podpowiadania jak w poprzednich, to NetBeans 7.4.

@anonim1133: Brackets jeszcze jakiś czas temu nie wyróżniało się absolutnie niczym.
  • Odpowiedz
@Cybe: Nie ma naprawdę dobrego IDE, niestety taka specyfika języka. Najepszym jest IMO WebStorm (ogólnie), natomiast najlepszy IntelliSense ma Visual Studio.
  • Odpowiedz
@koob: To, że można z tego notatnika podobno zrobić coś użytecznego, tracąc czas na szukanie pluginów i konfigurację, nie czyni go jeszcze IDE, które z założenia ma dostarczyć jak najbardziej gotowe środowisko pracy, które ułatwia a nie utrudnia życia :P

Nie umniejszając ST :P Ale to jak porównywanie ziemniaka do którego można dokupić mięso i warzywa, skonfigurować i będzie obiad do gotowego dania :)
  • Odpowiedz
@Cybe: VS ma zajebiste IntelliSense i dobre wsparcie dla TypeScriptu (w końcu TS to dziecko Microsoftu), ale niestety dużo więcej pod kątem JS do przeglądarek* nie oferuje

*podkreśliłem to, bo wsparcie dla JS pod kątem appek na Windows Phone jest zdaje się większe
  • Odpowiedz
@Cybe: ogólnie obadaj też te produkty jet brains.

Ja używam PHP Storma. Web Storm jest niby typowo pod JS, ale nie testowałem. W każdym razie phpstorm wymiata :)
  • Odpowiedz
@Ned: VS w wersji Express, niestety ciut ubogiej, jest darmowy nawet do użytku komercyjnego ;) ale chyba w takim wypadku lepszy będzie NetBeans
  • Odpowiedz