Wpis z mikrobloga

• 18
Czas podsumowań, jak co roku siadam z excelkiem i patrzę czy osiągnąłem cel łącznych wpłat, stopy zwrotu, łącznej wartości portfela - tak żeby za 15 lat przejść na emeryturę i żyć z dywidend.

Portfel jest tylko akcyjny.

Ten rok był trudny, myślę że najtrudniejszy z ostatnich 7 lat - była wymagana aktywność, rynki były niestabilne i czasem nielogiczne.

Życzę Wam osiągania ponadprzeciętnych zysków i żeby go każdego przyszedł Sasin po milion dodatkowego podatku, którego nie odczujecie.

#gielda #finanse #podsumowania
Boyyo - Czas podsumowań, jak co roku siadam z excelkiem i patrzę czy osiągnąłem cel ł...

źródło: comment_1672313049dhfRd5RvUIVMSL4d0yBMus.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@snezw tutaj tylko GPW, wszystko w USA sprzedałem z końcem poprzedniego roku, trochę czekałem na W-8BEN w xtb i taniego dolara/spadki w USA - mam plan na powrót do akcji z USA w Q3 2023
  • Odpowiedz
via Android
  • 4
@widmo82 w ciągu roku bywało różnie, ale oczywiście nadmieniam, że to tylko moja indywidualna opinia, czasem też lekko ryzykowna i na krótki termin (1-2 miesiące), a czasem na lata.

Obecnie:

XTB
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@AndyMendy mniej więcej to co poniżej, chociaż na wynik wpływ też miał Alior sporo w połowie roku, na koniec mocno XTB.

I na XTB obecnie najmocniej stawiam w zakresie do konca Q2
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@zinq tak jest, chooociaz kto wie co będzie za kilka miesięcy z kosztami produkcji i popytem, trzeba być uważnym i nic na hurra
  • Odpowiedz