Aktywne Wpisy
Pepe_kolchoznik +39
Kupowanie w media expertach albo euro RTV i tego typu sklepach to jakiś chory cyrk. Od zawsze zamawiam takie rzeczy przez internet, ale dziś sobie znalazłem telewizor, był po cenie internetowej więc stwierdziłem, że pójdę i spróbuję wziąć sobie go na raty. Na wstępie powiedziałem, że nie jestem zainteresowany żadnym ubezpieczeniem na produkt i poprosiłem, aby sprawdził gość mi tą zdolność i sprzedał na raty. Zapytał grzecznie na ile chcę, ja odpowiedziałem,
mam_spanko +96
Masz żyć w czymś takim, masz to spłacać przez 30 lat i masz być szczęśliwy
#nieruchomosci #patodeweloperka
#nieruchomosci #patodeweloperka
Mam akumulator YUASA GS GT12B-4 z kodem 07628, aku po kupnie motocykla nie zmianiałem.
Podobno pierwsza cyfra mówiłaby o roku produkcji ale kolejne jakoś mi się nie kleją.
jeśli by wziąć pod uwagę dwie pierwsze cyfry to rok produkcji 2007 - podobnie jak rok prod. motocykla, ale nie wiem czy tyle by wytrzymał.
Pytam bo się zastanawiam czy jest konieczność wymiany, dzisiaj po podpięciu pod ładowarkę wskaźnik wskazywał naładowanie 1/4 kreski i naładował do pełna akumulator w niecałe 3h (ładując prądem 0,8A) więc śmierdzi mi już małą pojemnością.
#motocykle
a w międzyczasie zacznę się rozglądać za nowym aku ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Pojemność akumulatora można zmierzyć tak: ładujesz go na maksa a potem rozladowywujesz go do 10,5v. Wiedząc jakim prądem był rozladowywnay i
wg. instrukcji jak ikonka przestanie migać i są 4 kreski to akumulator jest w pełni naładowany i tak też mam.
W tym momencie nic nie miga, są 4 kreski napięcie 13.0V
Co ciekawe jak go podłączałem miał napięcie 12,7V i jedną kreskę tylko
@Papaya: Motocyklowe akumulatorki są małe, ile tam masz pojemności? 6Ah? Najwyraźniej nie był taki całkiem rozładowany i wystarczyły 3h. Ja swój ostatnio podpiąłem z ciekawości i startował z pozycji 5/6 kresek, podładował go w 30 minut do pełna. Mam Dino Kraftpaket.