Wpis z mikrobloga

#codziennypierniczek

Dzień dobry :) Witam się z Wami ostatni raz pierniczkowo w tym sezonie. Miałam wstawić jeszcze parę ostatnich wzorów, brakowało kilku, które robiłam w ostatnich dniach ozdabiania, ale niestety rzeczywistość przedświąteczna mnie zupełnie pokonała. Oprócz tego, że miałam sporo rzeczy do zrobienia to jeszcze poskładało mnie paskudne przeziębienie i byłam rozdarta pomiędzy dochodzeniem do siebie w łóżku a myciem okien dla Jezuska ;)

Wiem, że pewnie większość z Was niespecjalnie to obchodzi, jednak miałam małe, acz oddane grono osób, które zerkały tutaj na moje poczynania. Dziękuję Wam serdecznie za każdy plus dla moich pierniczków i każdy komentarz. Cieszę się, że mogłam czasami komuś coś doradzić, czasami złapać inspiracje albo być nęcona gadżetami cukierniczymi, a czasami po prostu wymienić wiadomości. Kontakt z Wami sprawił, że w tym roku chciało mi się o wiele bardziej :) (dla porównania rok temu ozdobiłam równie dużo, ale zdjęć zrobiłam ze trzy byle jakie na krzyż).

Na zamknięcie sezonu mam dla Was jeszcze kilka zdjęć z pakowania (widać też ile udało mi się zrobić, no prawie, bo przed zrobieniem zdjęcia jedną paczkę już zdążyłam oddać). Dorzucam też gratis zeszłoroczne domki. Robiłam je przez dwa ostatnie lata, ale w tym stwierdziłam, że jeszcze prawie każdy ma je zachowane, więc nie ma sensu dokładać kolejnych. Może za rok jak już się zakurzą i zbrzydną to wymienimy je na nowe :)

Już na pewno nie z taką regularnością, ale będę Wam wrzucać moje poczynania i kulinarne, i rękodzielnicze. Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za umilanie mi czasu w grudniu <3 jesteście super ( ʖ̯) Nie wołam Was po nickach, bo za bardzo stresowałabym się, że kogoś pominę ʕʔ

#gotujzwykopem #pieczzwykopem #bojowkapiekarska #chwalesie
AnaliaOdtylia - #codziennypierniczek

Dzień dobry :) Witam się z Wami ostatni raz p...

źródło: comment_1671985956kqCpZjGGDAkSBkUWkPRQ87.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnaliaOdtylia: A tutaj jeszcze dodatkowe pudełka ze słodkościami, kolejno: bezy, markizy cynamonowo-mandarynkowe z kremem krówkowo-czekoladowym, kruche ciasteczka ze szprycy kakao-kardamon i cytrynowe, amerykańskie z cukrem muscovado, żurawiną i czekoladą. Bezy w nieświątecznych torebkach, ale zależało mi żeby miały sucho i szczelnie. Też dobrze zniosły podróż, chociaż są bardzo delikatne i kruche :)
AnaliaOdtylia - @AnaliaOdtylia: A tutaj jeszcze dodatkowe pudełka ze słodkościami, ko...

źródło: comment_1671986316ILfLzCyG7eyx9cE59wCyE7.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@luk04330: Na pewno będę wołać, możesz też zaobserwować mój profil :) Będzie mi brakować pierniczkowania z wypokiem, nawet teraz mi trochę smutno że to już koniec () Teraz byle do przyszłego roku :)

@MMARS: a ja za Twoimi komentarzami! ()

@krytyk1205: Nie tylko piernikowa, a w ogóle świąteczna :) Pozytywnie bo to był dla mnie
  • Odpowiedz
Będzie mi brakować pierniczkowania z wypokiem, nawet teraz mi trochę smutno że to już koniec () Teraz byle do przyszłego roku :)

@AnaliaOdtylia: To dobrze, będziesz miała motywację do robienia innych, fajnych rzeczy i wołania zanim nadejdzie kolejny grudzień.
  • Odpowiedz
@luk04330: @MMARS: a dajcie znać czy wstawić jeszcze trochę zdjęć takich nieinstagramowych, ale które robiłam dla siebie żeby pamiętać w przyszłym roku pomysły. Nie będzie się aż tak miło patrzyło, ale może lepszy rydz niż nic :)
  • Odpowiedz