@xz2580: w innych religiach wygląda to tak samo lol, coś nie pasuje to cyk metafora, ale ja sie nie bede z toba klocil, chcesz sobie wierzyc w czarodziejow i fizycznie niemozliwe ilosci wody na powierzchni ziemi ktore #!$%@? wie skad sie wziely to sobie wierz
@norther: Wchodziły przez "tradycję", a nie dlatego że to fakty. Polecam czasem poczytać apokryfy i przekonać się o poziomie ich bełkotu. Zacznij od Ksiegi Henocha ( ͡º͜ʖ͡º)
i fizycznie niemozliwe ilosci wody na powierzchni ziemi ktore #!$%@? wie skad sie wziely to sobie wierz
@hehexdlollmao: Nigdzie nie napisalem, ze wierze w czarodziejow lol
Te fizycznie niemozliwie wg Ciebie ilosci wody molgy sie wziac z naglego roztopienia lodowcow, wlasnie pod koniec epoki lodowcowej. Polecam zainteresowac sie tematem, zupelnie nie w kontekscie religii a archeologii. Moze niemozliwe stanie sie chociaz troszke prawdopodobne
No chyba za podburzanie nastrojów społecznych czy coś.
no i mamy zapiski o tym, że generalnie żydowskich buntowników i wszelkiego rodzaju proroków mieliśmy w tym regionie i w tych czasach ogrom
@witajswiecie @DontLookBackInAnger: Proroczych dziadów mogło być wielu, ale wśród nich takich, którzy gromadzą przy sobie uczniów, już mniej (Archimedes, Diogenes żyli na długo przed Jezusem, choć nie byli nikim znaczącym, a jeden był nawet niewolnikiem). Pojawiałyby się notatki choćby o
Wiesz ze praktycznie 100% osob "znanych" jest znancyh od pewngo momentu i dopiero wtedy robią o nich kroniki, książki itp?
@Achajos: a oni też byli bogami?? Czy ty w ogóle myślisz? xD Bóg jest dla ciebie kimś na poziomie młodego Napoleona? Ten drugi może nie mieć zapisków, bo wtedy jeszcze nic nie osiągnął. Twój bóg był bogiem od
@innv: ty sie dziwisz ze sa spisane dzieje królow i wladcow, najwazniejszych ludzi w panstwie, a nie ma spisanych dziejow typa ktory za mlodu byl zwyklym cieciem?
typie, ale wiesz, że mówiąc o wydarzeniach do których nawiązuje biblia i inne mitologie nikt nie szuka potopu, który zalał dokładnie cały świat xDD eh i Ty ludzi wyzywasz od gimbusów
@Lefty: czyli w skrócie Biblia zawiera kłamstwa, ale zawsze się je do czegoś dopasuje xD tak jak z Nostradamusem. Wy jesteście tym samym typem ludzi, który wierzy w takie rzeczy.
Jak tam, byłeś już u Jackowskiego? Powiedział, że zwłoki są
@976497: z 2 strony te zapiski nie powstały za czasów konsantyna kiedy to chrześcijaństwo akceptowano już. To były czasy kiedy do Chrześcijan podchodzono bardzo nieufnie. Ja osobiście stoje przy stanowisku że jesus istniał na pewno, natomiast jest taka możliwość że była to po prostu postać legendarna czyli prorok któremu religijni ludzie dopisali potem różne rzeczy. Poza tym tereny palestyńskie to było przysłowiowe podlasie imperium Rzymskiego. Niewykluczone że nie o wszystkich musiano
@Adom007: typie poczytaj sobie o historycznym Jezusie co mówią prawdziwi eksperci :) aktualny stan wiedzy jest taki że Jezus historyczny był przywódcą apokaliptycznej sekty
@DontLookBackInAnger: Jak nie było to jego celem, skoro to właśnie robił? Przecież gromadził tłumy i nie tyle nauczał, co wręcz przykazywał, ale cudownie zachowanych jednoznacznych i trwałych instrukcji by nie zostawił? Słabe to.
Przecież 3 królów do niego dygalo z zagranicy i nazywali go synem Boga? Sama Maryja mówiła, że zesłał na nią łaskę archanioł i on zbawi ziemię?.
@innv ty serio robisz sobie jaja z logiki. No i całe 4 osoby + Józef. No niech będzie jeszcze ktoś z rodziny, liczmy 20 osób wie o narodzinach gościa, którego kilka osób nazywa Bogiem, a ty się
@CamusVevo ja do Cb szanowny expecie a Ty do mnie "typie" ehhh Co do książek to apologetyka mi na razie wystarczy, jeszcze mam na przyszły rok dużo. Zdrowia Mireczku(✌゚∀゚)☞
"Boże Narodzenie" zostało wymyślone i nikt się tego dnia nie urodził a zwłaszcza Jezus (bo on nie istniał).
#swieta
@xz2580: w innych religiach wygląda to tak samo lol, coś nie pasuje to cyk metafora, ale ja sie nie bede z toba klocil, chcesz sobie wierzyc w czarodziejow i fizycznie niemozliwe ilosci wody na powierzchni ziemi ktore #!$%@? wie skad sie wziely to sobie wierz
@innv: nawet jak istniał, to równie dobrze mógł się urodzić w kwietniu lub sierpniu.
@hehexdlollmao: Nigdzie nie napisalem, ze wierze w czarodziejow lol
Te fizycznie niemozliwie wg Ciebie ilosci wody molgy sie wziac z naglego roztopienia lodowcow, wlasnie pod koniec epoki lodowcowej. Polecam zainteresowac sie tematem, zupelnie nie w kontekscie religii a archeologii. Moze niemozliwe stanie sie chociaz troszke prawdopodobne
@witajswiecie @DontLookBackInAnger: Proroczych dziadów mogło być wielu, ale wśród nich takich, którzy gromadzą przy sobie uczniów, już mniej (Archimedes, Diogenes żyli na długo przed Jezusem, choć nie byli nikim znaczącym, a jeden był nawet niewolnikiem). Pojawiałyby się notatki choćby o
@Achajos: a oni też byli bogami?? Czy ty w ogóle myślisz? xD Bóg jest dla ciebie kimś na poziomie młodego Napoleona? Ten drugi może nie mieć zapisków, bo wtedy jeszcze nic nie osiągnął. Twój bóg był bogiem od
@Fookingalien: i urodził się 24 grudnia?
Komentarz usunięty przez autora
@Lefty: czyli w skrócie Biblia zawiera kłamstwa, ale zawsze się je do czegoś dopasuje xD tak jak z Nostradamusem. Wy jesteście tym samym typem ludzi, który wierzy w takie rzeczy.
Jak tam, byłeś już u Jackowskiego? Powiedział, że zwłoki są
Komentarz usunięty przez autora
@Fobiczek: xDDDDDD
Tego typka musiałem zacytować, mistrz xD
Weź się lepiej za czytanie Biblii, nieuku i wracaj do modlenia się do swojego masowego mordercy.
@KurierInpost:
Swarożyca u nas
Poza tym tereny palestyńskie to było przysłowiowe podlasie imperium Rzymskiego. Niewykluczone że nie o wszystkich musiano
@maciek-adamek: *ateistów
@DontLookBackInAnger: Jak nie było to jego celem, skoro to właśnie robił?
Przecież gromadził tłumy i nie tyle nauczał, co wręcz przykazywał, ale cudownie zachowanych jednoznacznych i trwałych instrukcji by nie zostawił? Słabe to.
Chyba jaja sobie robisz.
Przecież 3 królów do niego dygalo z zagranicy i nazywali go synem Boga? Sama Maryja mówiła, że zesłał na nią łaskę archanioł i on zbawi ziemię?.
@innv ty serio robisz sobie jaja z logiki. No i całe 4 osoby + Józef. No niech będzie jeszcze ktoś z rodziny, liczmy 20 osób wie o narodzinach gościa, którego kilka osób nazywa Bogiem, a ty się
Co do książek to apologetyka mi na razie wystarczy, jeszcze mam na przyszły rok dużo.
Zdrowia Mireczku(✌ ゚ ∀ ゚)☞