Wpis z mikrobloga

Ja nie wiem, co zrobić - z jednej strony może dobrze się odciąć i nie mieć problemów z dalszą rodziną mamy, z drugiej strony nie przelewa nam się, ten spadek mógłby być rekompensatą za wieloletnie krzywdy, a niedobrze, żeby pieniądze trafiły w dużej mierze w ręce niewdzięcznego rodzeństwa... Co o tym sądzicie?

@AnonimoweMirkoWyznania: przyjmij spadek, twoja matka zawiodła jako rodzic, chociaż będziesz miała trochę kasy po niej, która ci się
  • Odpowiedz
ujek dobra rada: Bierz jeśli jest co. Siostrze co pomogła coś odpal.
Resztę olej.
Jak masz wątpliwości to załóż lokaty z przeznaczeniem "dla wnuków" - tym możesz zaczepki uciąć. Jak na dzieci się nie zdecydujesz to już kwestia Twojego wyboru co komu za kilkanaście lat zapiszesz. Jak będziesz miała (wbrew modzie zdrowej gromadki życzę!) to będą miały coś po babci dużo lepszego niż złe wspomnienia mamy.
Działaj szybko bo zlecą się
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania po mamie kasę może otrzymać twój ojciec i ty, tylko wy. Bo jesteście w pierwszej linii. Ojciec także mimo rozwodu. On może zrobić na ciebie darowiznę. Czemu ojciec może otrzymać część kasy? Nie wiem ale juz to przerabiałem kilka lat temu. Najlepiej idź po poradę do prawnika a ojca przekonaj do pieniędzy.
  • Odpowiedz