Aktywne Wpisy
xena_x +29
Kobieta 30-40 lat zalicza ścianę. To zdjęcie pokazuję jak jest w rzeczywistości. Na zdjęciu mężczyźni w wieku ok. 30-40 lat. Mega niezadbani, zakola, łysina, piwny brzuch, szara cera, twarz zmęczona od picia alkoholu. Alkohol i papierosy bardzo przyśpiesza starzenie. Ulubionym napojem polaczka jest piwsko które pije przynajmniej 2 razy w tygodniu.
Sciana dotyczy mężczyzn 30-40 latków którzy najgłośniej kwiczą że kobiety w ich wieku są nieaktralcyjne. W komentarzu wklejam zdjęcie jak wyglądają
Sciana dotyczy mężczyzn 30-40 latków którzy najgłośniej kwiczą że kobiety w ich wieku są nieaktralcyjne. W komentarzu wklejam zdjęcie jak wyglądają
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #tinder #blackpill #redpill #przegryw
Jakim cudem taka całkiem spoko laska (do tego młoda 20l) jest z takim grubym typem i chyba starym?
Nie mówię, że to jakaś niesamowita piękność ale dysproporcja jest spora.
Jakieś nieporozumienie dla mnie, tym bardziej, że wychodzi na to, że będzie ślub xDDD
Jakim cudem taka całkiem spoko laska (do tego młoda 20l) jest z takim grubym typem i chyba starym?
Nie mówię, że to jakaś niesamowita piękność ale dysproporcja jest spora.
Jakieś nieporozumienie dla mnie, tym bardziej, że wychodzi na to, że będzie ślub xDDD
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Etap III: wywar.
#gotujzwykopem #gotujzwykopem #swieta #fermentujzwykopem
BTW, Ty też mieszasz zakwas z wywarem robionym na pieczonych burakach?
Pieczone buraki robią IMO świetną robotę.
U mnie w domu tradycja barszczu nie była z jakimś mocnym pietyzmem kultywowana, więc teraz powoli sama się uczę jak robić dobry barszczyk. Ostatni robiłam na gotowanych burakach, a w tym roku jeszcze nie ruszałam tematu.
Mogę użyć pieczonych buraków bez robienia zakwasu? Pieczone warzywa w gulaszach się nauczyłam używać, w zupie w sumie też mogłyby dać fajny smak
Pieczone buraki nadają fajnego, lekko dymnego i ziemistego aromatu (wiesz, coś jak ziemniaki z ogniska).
Buraki pieczesz ze skórką (najlepiej każdy owinąć folią alu), potem skórkę ściągasz, kroisz i robisz jak z surowych.
Ale może spróbuję samego pieczenia buraków. Mniejsze piec w całości, większe na pół? 45-50 minut w piecu raczej powinno im wystarczyć
No i możesz też wymieszać surowe buraki z pieczonymi.
Zdrówka dla Młodego!
Dziękuję :)
@paramyksowiroza: Żeby mieć już z głowy.
Trochę nie kumam w tym kontekście pieczenia buraków, jeszcze jak są zawinięte w folię. Przecież się po prostu ugotują, a ziemisty to przecież naturalny aromat dla buraka.
W sumie jeśli zapakujesz ziemniaki w folię alu i upieczesz w piekarniku to będą inaczej smakować niż obrane ziemniaki z wody.
Nawet ziemniaki gotowane w mundurkach smakują inaczej niż obrane i gotowane.
Mam wrażenie że z burakami jest podobnie.
@paramyksowiroza: no tak, bo dusząc je bez wody skoncentrowałeś smak który zamiast pójść w wodę został w ziemniaku. Tylko że mówimy o wywarze, więc i tak chcesz ten smak na końcu rozpuszczony w wodzie.
@paramyksowiroza: W pewnym stopniu na pewno. Tylko,
@Mirkosoft: A to dobry pomysł, przetestuję w tym roku.
Natomiast jest jeszcze jeden aspekt: z buraków pieczonych w folii wycieka nieco soku, który następnie pali się na dnie i lekko "podwędza" buraki. Może to to?
@paramyksowiroza: Tylko że "wędzenie" to nie tworzenie nowego smaku, a przenikanie smakiem gdzie medium jest dym. Więc z buraka wypłynęło trochę soku -> który się skarmelizował -> zaczął dymić i trochę tego smaku przenikło z powrotem do buraka. To chyba lepiej skarmelizować buraka i zebrać
Ale potestuję sobie w tym roku różne rozwiązania.