Wpis z mikrobloga

Mirki, jak to jest w #revolut
Na darmowym można wymienić równowartość 5000 zł? A co jak trzeba więcej?
Pytanka:
1. jeśli wymieniłem 5000 zł na euro i mam jeszcze złotówki na revolucie to jak wydam już równowartość euro tych 5000 zł
to on dalej będzie wymieniał złotówki na euro przy płaceniu czy się zatnie?
2. może wymienić więcej euro na #aliorkantor i przelać euro na revoluta? choć na revolucie lepszy kurs

A może jakoś inaczej podejść do sprawy?
Polecicie jakieś myki?

#revolut #banki #kantor #bankowosc #finanse
#podroze #podrozujzwykopem #turystyka
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykops2: ja wymieniam w banku aion, maja dobry kurs.
w ciagu miesiaca mozsz wymienic za darmo 5k zl i nie wazne czy wejdziesz w aplikacje czy wymieni ci samo przy placeniu. powyzej masz prowizje
  • Odpowiedz
to jak wydam już równowartość euro tych 5000 zł

to on dalej będzie wymieniał złotówki na euro przy płaceniu czy się zatnie?

@wykops2: bedzie wymienial
  • Odpowiedz
@rtg_: @Flyhaba: czyli najlepiej wymienić 5000 zł na euro w revolucie, resztę np. w aliorkantor (tam przelew zagraniczny na revolut wymienionych pieniędzy jest za darmo) i płacić revolutem bo rozumiem, że jak już mam więcej euro na revolucie (a nie mam tam złotówek) to nie pobiera prowizji, dobrze kombinuje?
  • Odpowiedz
@rtg_: pytanko o ten aion, czy w planie light czyli za darmo, wypłaty w bankomatach zagranicznych sa bez limitu, bo na ich stronie na zestawieniu 3 abonamentów tylko przy tych droższych jest adnotacja bez limitu przy wypłatach za granicą
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wykops2: kupując teraz za 5k eurasy na Revolucie będziesz ich miał 1064, a na Aliorze 1063. Chce ci się kombinować dla 1 euro? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przelej hajs na Aliora i płać ich kartą. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wykops2: zamów nową. :p

Zawsze możesz też założyć Curve i podpiąć dowolną kartę, też będziesz miał korzystne kursy plus wypłaty z bankomatów.

A jak masz konto w Pekao to w ogóle nic nowego nie musisz zakładać bo ich karta ma kursy MC i darmowe wypłaty na całym świecie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wykops2: możesz jeszcze poprosić kogoś bliskiego o wymianę za ciebie. Przelewy wewnętrzne są darmowe i natychmiastowe, a jeśli ktoś nie wykorzystuje swojego limitu, to może ci pomoże i zwróci eurasy. Nigdy tak nie robiłem, ale jakiś Mirek kiedyś polecał ten styl życia
  • Odpowiedz