Wpis z mikrobloga

Saga z mieszkaniem dla rodziców trwa. Dostałem odpowiedź od ROBYG po konsultacji ich pracownika z "górą". Wiecie, o ile zgodzili się obniżyć po intensywnych negocjacjach w biurze dewa?

O zero. W ogóle nie obniżyli. ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)

Praga Piano. Cena wyjściowa 12,6k, cena objęta promocją 12,1k, nawet 1000zł nie chcą dać mniej za miejsce postojowe.
Przedstawiłem rzeczowo wszystkie moje wątpliwości co do wybranego mieszkania (pociągi, warsztaty, planowana budowa deweloperska obok), ale nie w sposób sugerujący, że robię im łaskę kupując - i zero efektu.

Dziura w ziemi, budowa w 2023 roku, odbiór na początku 2025.

Podziękowałem z prośbą o kontakt po urealnieniu ceny. W końcu ceny muszą spaść, prawda? Tak mi tagowicze bordo napisali. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

A tak serio to myślę, że ROBYG trochę przekombinował, cena jak na W-wę i lokalizację zła nie jest, ale kompletna niechęć do negocjacji cenowych w tych warunkach i przy tym (nieistniejącym) popycie to już lekka żenada.

#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #nieruchomosci
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TypowyZakolak: 500 zł na metrze to żadna promocja, byłem u 5 różnych deweloperów w ostatnim czasie i każdy ma 'ograniczona czasowo promocje' właśnie w okolicach 500 zł/m2( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Przedstawiłem rzeczowo wszystkie moje wątpliwości co do wybranego mieszkania (pociągi, warsztaty, planowana budowa deweloperska obok), ale nie w sposób sugerujący, że robię im łaskę kupując - i zero efektu.

@TypowyZakolak: to nie są żadne argumenty w negocjacjach bo to oni sami musza ci powiedziec w konspekcie. Wysil sie troche bardziej i powiedz im czegos czego nie wiedza.

Póki co wygladasz jak maruda w biurze dewa ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@Wychwalany: A nawet pytałem tagowiczów, co mówić przy negocjacjach. I zastosowałem ich rady ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mówiłem (oprócz skomentowania lokalizacji), że popyt to lipa teraz, że podoba mi się ale muszą trochę zejść a na pewno kupię, ba, nawet powiedziałem, że pewnie mi zdolności zabraknie o jakiś mały kawałek i jak nie obniżą to mnie bank wykosi.

D--a!

Co jeszcze mam powiedzieć, bo nie ogarniam
  • Odpowiedz
@Wychwalany: Atal ma zdaje się 11,6k z metra, w sumie 500zł mniej to też kosmetyka, większym bólem jest obowiązkowe miejsce postojowe za 40k, cena z metra dla mnie nie jest tak wkurzająca jak to zbędne miejsce (rodzice nie mają samochodu).
  • Odpowiedz
cena z metra dla mnie nie jest tak wkurzająca jak to zbędne miejsce (rodzice nie mają samochodu).

@TypowyZakolak: Jak się wszyscy sprowadzą to łatwo sprzedaż albo wynajmiesz, dobra inwestycja.
  • Odpowiedz
Jak się wszyscy sprowadzą to łatwo sprzedaż

@ATAT-2: @100mph: @TypowyZakolak: nie sprzeda, bo nie kupuje miejsca tylko prawo do uzywania, ktorego nie da sie sprzedac. Z wynajeciem jest średnio, u mnie jest wiecej ogloszen niz chetnych, tez ATAL kazdemu kazal kupic 1 miejsce
  • Odpowiedz
@perfumowyswir: Chrzanów jest niestety trochę droższy + jest w miejscu, gdzie kończą się tekstury obecnie, z Podskarbińskiej do centrum jest jednak sporo bliżej, samochodem też, chociaż oczywiście dla rodziców samochód to nie argument.

Z metra Chrzanów będzie 20 minut+ się jechać, z metra Mińska nie więcej niż 10
  • Odpowiedz