Aktywne Wpisy

Okaz_prawilnosci +336
źródło: 1000063425
Pobierz
Rad-X +25
U was też ludzie w robocie nie potrafią się powstrzymać od jedzenia mięsa w piątek na obiad?
Co trzeba mieć w głowie aby nie być w stanie w ten jeden dzień w tygodniu odpuścić?
#pracbaza #korposwiat
Co trzeba mieć w głowie aby nie być w stanie w ten jeden dzień w tygodniu odpuścić?
#pracbaza #korposwiat

#programowanie
Nie wiem jak planujesz dać te apke znajomym, ale poczytaj jak wygląda dystrybucja na iOS bez zahaczania o AppStore, bo wnioskuję że tak chcesz ogarnąć
A tak się da?
@Prism2772:
Więc jak ktoś myśli o tym, aby tak ominąć AppStore, to się po prostu nie opłaca, ale dla zastosowania prywatnego, lub
ostatnio to rozkminiałem pod tym kątem:
tymczasowo mieszkam w Trieście, gdzie można telefonem skasować bilet w autobusie miejskim
kupujesz bilet w apce, po czym kasujesz go skanując QR kod
@Prism2772: dzwonię na bagiety
@Ranger: nie wiem co autor ma na myśli przez "ominiecie AppStore", ale TestFlight dalej wymaga zapłacenia 100 szekli za konto developerskie. Jak nie chcesz płacić za program developerski, to możesz instalować apkę na urządzeniu bezpośrednio z Xcode
Tutaj. jest to opisane
https://developer.apple.com/documentation/xcode/distributing-your-app-to-registered-devices
Na tym bazuje praktycznie każde CI/CD aby puszczać wersje do testów.
Jak puszczam apkę do QA przez Bitrise, to instalują przez stronę Bitrise, a nie przez TFa