Aktywne Wpisy
kaszaamanna +1338
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +210
źródło: 1000005415
Pobierz

Zainstalowałem Fedorę na PC z kartą Nvidia(bez integry), przed instalacją sterownika Nvidia, Wayland działał(na tym "uniwersalnym" linuxowym sterowniku i dało się zmienić jeden monitor na 100%, drugi na 200%(zależy mi na tym). Po instalacji sterowników N. Wayland zniknął, jest Xorg, oddzielnego skalowania brak. Rozumiem że to jakaś filozofia Nvidii/brak wykończenia? Nie mogę znaleźć poradnika, który by nie ostrzegał że prawdopodobne się to wysypie po ewentualnym sukcesie wymuszenia zmiany.
Taki jest stan tego skalowania na dziś?
mam sterowniki 520.56.06, to są te zalecane przez "appstore" Fedory, myślałem by pójść w drugą stronę, zainstalować starsze z serii 470, tez są w sklepie, ale
- Wgranie akceleracji Wideo (z Nvidii, ale działa xd)
- Wgranie h264ify do Firefoksa
To może dać kopa do filmów, ale w gry jakieś super nowoczesne to nie pograsz.
@Kryspin013: o panie, to by było coś ala Google sprzętowe, taki Apple razy 10(te wszystkie megacorpo tylko potwierdzają stereotypy z dystopicznych filmów SF). To juz jest dystopia, pamiętam jakiś czas temu była apka: chyba jakaś alternatywa dla Twittera, przed wyborami skasowana na raz ze wszystkich appstorów(Apple Goggle, wszyscy na raz ucięli łeb). Teraz wychodzą afery z samym Twitterem, sterowanie informacjami, shadow bany, czarne listy, pranie mózgu młodzieży za pomocą
@fervi: ale włąśnie tylko to mi potrzeba, bo robię 90% rzeczy na przeglądarce, a jeśli mnie najdzie na grę, to gram w dwie, jedna to Minecraft chodzący na Linuxie, a na drugą się przeloguję do Win.
jak tego szukać, Nouveau video acceleration? Najbardziej mi przeszkadza klatkowanie w trybie pełnoekranowym, kieeedys jak Ubuntu rządził, klatkowanie było
Mam nadzieję, że to rozwiąże problem XD